Les famílies de La Mirada es troben amb les entitats ecologistes a l'audiència pública

Tot i la insistència de l'ADENC i Sos Bosc Volpelleres, s'ha aprovat per ple l'adjudicació de les obres de la Mirada

L'audiència pública del ple d'octubre ha estat marcada pel nou edifici de l'escola de Volpelleres La Mirada. Les famílies de l'escola i les entitats ecologistes s'han mobilitzat per exposar públicament les seves demandes: els primers reivindiquen la necessitat del centre, mentre que els segons reclamen una nova ubicació per preservar el bosc. I és que el ple municipal d'aquest 17 d'octubre ha aprovat l'adjudicació de les obres de construcció de l'escola, després d'anys de retards i entrebancs.

Més info: Pas endavant per La Mirada: adjudicades les obres de construcció

Joan Carles Sallas, president de l' Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC), ha fet constar que la fauna del bosc es veurà afectada per la construcció de La Mirada i que només els queda l'esperança de la via judicial. Xavier Bona, membre de SOS Bosc Volpelleres, ha defensat que el món científic dóna la raó a les entitats que defensen el bosc de Volpelleres i demana que es replantegi la ubicació de La Mirada. Lourdes Marimon, per la seva banda, demana també que es repensi la construcció de l'edifici de l'escola.

Mireia Ingla, alcaldessa, ha reivindicat que el que els preocupa és tenir les famílies sense escola i reivindica que se'ls ha escoltat però que la decisió està presa. Així, ha demanat que les entitats en defensa del bosc deixin de judicialitzar el cas i treballin conjuntament per preservar el medi ambient mantenint l'escola. "Deixin de ser un obstacle", ha etzibat a les associacions ecologistes. 

Gilabert: "Un pas molt important"

Per altra banda, Marc Gilabert, d'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada, ha exigit que la seva escola tingui un edifici digne i que fa set anys que l'esperen, agraint també el pas endavant que s'ha fet avui i preguntant si les obres començaran el 2022. Ingla ha explicat que el projecte ha tingut "molts pals a les rodes" i que avui s'ha fet "un pas molt important". Detalla que les obres de trasplantament estan previstes pel 2022 i la construcció per a després de Nadal.

El Club Muntanyenc

També s'han tractat altres temes durant l'audiència pública. Carles Castell, en representació del Club Muntanyenc, ha requerit una planificació en els pressupostos de 2023 per tenir garantida la línia d'acció en infraestructura verda sigui quin sigui el pròxim govern. Pere Soler, tinent d'alcaldia d'Hisenda, explica que és un compromís de la regidoria, que aposta pel medi ambient, i que tindran en compte la demanda.

Eduardo Ruiz s'ha queixat dels sots que es troba a les voreres, i Rosa Sasot ha preguntat a Francesc Duch sobre l'ocupació a l'edifici de la seva propietat. El tinent d'alcaldia d'Urbanisme ha recordat que estan parlant-ho amb ella internament i que es posaran en contacte altra vegada.

Finalment, Josep Arcas ha demanat la valoració de l'alcaldessa sobre els resultats de l'Observatori Sociològic. Ingla s'ha remuntat a la roda de premsa on defensa que ja es van valorar els resultats.

Famílies de l'AFA La Mirada i membres d'entitats en defensa del bosc de Volpelleres. FOTO: Cristina Cabasés

Famílies de l'AFA La Mirada i membres d'entitats en defensa del bosc de Volpelleres. FOTO: Cristina Cabasés

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem