Fortuny (JuntsxSTC): "Hi ha una intenció clara d’embrutar l’anterior govern"

La portaveu de Junts per Sant Cugat acusa el govern d'ERC, PSC i CUP de voler "embrutar" l'anterior govern

La portaveu de Junts per Sant Cugat i exalcaldessa Carmela Fortuny acusa el govern municipal d'ERC, PSC i CUP de tenir "una intenció clara d'embrutar l'anterior govern". És la resposta a l'actuació de l'Ajuntament de Sant Cugat de posar en mans de la Fiscalia els contractes del servei de grua per possibles irregularitats entre 2014 i 2019. Una situació que se suma a la recent sentència del Cas Palau.

"És un estil de fer política. Una manera de fer”, afegeix Fortuny, que assegura que els polítics són "la darrera baula d’una llarga cadena d’informes tècnics i validacions jurídiques i financeres que sembla que el tripartit vol posar en qüestió en bloc”.

Més info: La investigació dels contractes de la grua ve arran d'una denúncia de l'Ajuntament

Tot i això, la portaveu de Junts per Sant Cugat afirma que dona suport a posar en coneixement de les autoritats competents documentació si es detecten "possibles indicis d'irregularitats" amb un informe previ de la secretària general.

El contracte de la grua

Carmela Fortuny apunta que l'Ajuntament disposa de "dues figures essencials de fiscalització i control, la secretària general i l’interventor: "Són la garantia i control que les coses es fan com cal". La presumpte irregularitat denunciada pel govern tripartit és que la concessionària del servei, Grúas Pablo SL, va estar prestant el servei amb una pròrroga contractual fins al 2016 i, posteriorment, sense contracte en vigor ni amb concurs públic. 

Fortuny apunta que quan un concurs queda desert, "com és el cas, entenc que tècnicament i jurídicament es troben les fórmules" per seguir prestant el servei fins a una nova licitació. "Imagino que el tripartit, en aquest any de mandat tampoc ha tingut temps de licitar el servei de recollida de vehicles", assenyala.

Així, considera que les "pròrrogues forçoses" i els reconeixements dels deute són habituals a l'administració. "No és pas il·legal, és un acte justament de transparència. La llei preveu aquesta fórmula quan es tracta de factures que no s’han pogut tramitar per la via ordinària".

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem