Francesc Duch, número 2 d'ERC-MES a les eleccions municipals

L'arquitecte i expresident del Club Muntanyenc ocuparà la segona posició a la llista dels republicans

Francesc Duch serà el número 2 a la llista d'ERC-MES per a les eleccions municipals del mes de maig a Sant Cugat del Vallès. L'arquitecte i expresident del Club Muntanyenc, i militant d'ERC, Duch ja va figurar a la llista d'ERC-MES del 2015, tot i que aleshores ho va fer com a candidat independent. D'altra banda, està molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat. Ha estat monitor, coordinador, membre de la junta directiva i president (2004-2008) del Club Muntanyenc, i també va ser un dels impulsors de les primeres cinc edicions de les Barraques de Festa Major. Actualment viu a la Floresta, on està vinculat als grups de treball del consell de barri sobre Mobilitat i Habitatge.

De formació arquitecte (per l'ETSAV), i amb 2 postgraus d'intervenció i gestió del paisatge, Duch treballa actualment a l'Ajuntament de Sant Cugat, en el Servei d'Intervenció en l'Edificació. També ha treballat en altres àmbits de l'urbanisme a través d'alguns despatxos d'arquitectura, a més de l'Ajuntament de Barcelona, el del Prat de Llobregat i el de Rubí.

Duch va rebre la proposta per part de la cap de llista, Mireia Ingla, ara fa unes setmanes. Una proposta "agosarada", com ha dit, que suposa "un gran repte, però que he agafat amb molta il·lusió, i ganes de tirar-ho endavant". En aquest sentit, ha remarcat el seu vincle amb la ciutat i el coneixement "a peu de carrer del seu funcionament", a més de la seva experiència professional, havent treballat en diferents ajuntaments en l'àmbit de l'urbanisme. Aquest fet, ha dit, "m'han fet veure com funcionen uns i altres, i per tant, puc ser bastant crític, i tenir coses al cap a millorar".

"Volem ser la primera força política a les pròximes municipals", ha subratllat, i "la idea és que en formi part en la banda d'urbanisme, mobilitat, medi ambient... temes que sempre m'han interessat i amb els quals he treballat", ha destacat. En aquest sentit, ha explicat que en els pròxims dies es coneixerà l'aposta del partit en aquest i altres sentits.

La proposta de Duch com a número 2 de la llista, igual que la resta de propostes, està pendent de ser ratificada per l'assemblea que durà a terme Esquerra Republicana en les pròximes setmanes. Una llista, i un projecte, ha recordat Ingla, que "sigui un reflex de la ciutat". "Construïm un projecte per governar, i les persones que formaran aquest govern tenen la ciutat al cap. El programa d'esquerres serà un altaveu d'aquestes necessitats per aconseguir que aquesta sigui una ciutat per a tothom".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem