Front comú de Junts, PP i VOX a Valldoreix per la seguretat i els impostos

Els tres partits aprofiten la minoria del govern per impulsar mocions sobre la seguretat i els impostos

L'oposició de Valldoreix de Junts, PP i VOX ha fet pinça per aprovar dues mocions durant la Junta de Veïns de l'EMD, on el govern d'ERC, PSC, CUP i Valldoreix Plural està en minoria, en la sessió celebrada aquest dijous 28 de setembre. Així, s'han posat d'acord per aprovar una moció sobre la seguretat de VOX i una sobre impostos per famílies nombroses del PP. El govern ha votat en contra en els dos casos.

Cal recordar que el govern valldoreixenc té quatre representants a la Junta (tres vocals i el president, Juanjo Cortés), mentre que l'oposició en suma 5: Junts (3), PP (1) i VOX (1).

La visió de VOX sobre seguretat

Els vots favorables de Junts i Partit Popular han permès tirar endavant una moció de VOX sobre la seguretat a Valldoreix. El text de l'extrema dreta apunta que "resulta urgent que les forces polítiques assumeixin d'una vegada per totes el problema desbocat d'inseguretat i criminalitat que afecta directament a Valldoreix". El govern, en minoria i integrat per ERC, PSC, CUP i Valldoreix Plural, hi ha votat en contra i ha defensat que les dades indiquen que Sant Cugat i Valldoreix no són territoris amb dades preocupants.

La moció de VOX apunta que Catalunya és la zona de l'Estat amb més delinqüència i parla "d'homicidis, violacions i ganivetades habituals i detencions motivades per presumpte terrorisme gihadista. "El greu problema de la inseguretat a Catalunya no només no s'atura, sinó que segueix creixent sense fre, sobretot en el delictes més greus", afegeix el text de VOX, pronunciat pel vocal Pablo Baucells. 

Pel que fa a les propostes, la moció demana reforçar la seguretat a l'entorn de l'estació de Ferrocarrils: "La situació que es viu des de fa anys de persones alcoholitzades o fent mal a la imatge del nostre municipi al sortir dels trens és deplorable i s'ha d'acabar". A més, reclama avançar en el projecte de la subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix, que l'anterior govern va anunciar i ja tenia local. Finalment, demana augmentar la coordinació entre Policia Local i Mossos i afrontar l'ocupació d'immobles.

Bernat Gisbert: "El tema de l'estació ens preocupa molt, hi ha gent que té por de passa per allà"

Des de Junts, el portaveu Bernat Gisbert ha justificat el seu suport a la proposta de VOX: "No podem dir que no als acords que planteja la moció. Són temes reals, els que vivim a Valldoreix sabem els problemes. El tema de l'estació ens preocupa molt, hi ha gent que té por de passa per allà". A més, ha agraït a VOX que introduissin alguns canvis al text que els van demanar. 

També el Partit Popular hi ha mostrat el seu suport, segons ha detallat el vocal Carlos Aranguren:, que ha compartit la preocupació per la seguretat expressada per VOX i Junts: "Hi ha temes importants, com la comissaria o l'agent cívic; i hi estem d'acord".

El govern defensa la seguretat a Valldoreix

El president de l'EMD, Juanjo Cortés, ha citat unes declaracions del cap dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, on detalla que els índex de criminalitat a la ciutat són molt menors que a l'entorn. "No vaig amb l'observació, vaig amb dades policials", ha defensat.

"Amb les dades i la percepció de la ciutadania, podem dir que Sant Cugat continua sent segura i continua gaudint de bona salut en matèria de seguretat", apuntava Manel Rodríguez. A més, Cortés ha recordat que són l'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat els responsables de gestionar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Famílies nombroses

D'altra banda, la unió de Junts, PP i VOX ha permès tornar a tirar endavant una moció dels populars que reclama incrementar les bonificacions de l'IBI a les famílies nombroses, retirant el límit de renda marcat pel tripartit, que va establir que no se'n podien beneficiar les famílies amb una renda superior de 50.000 euros. 

Una moció similar a la que va presentar a Sant Cugat, i que també va tirar endavant amb el suport del govern de Junts i ERC. En aquest cas, els republicans s'han abstingut, ja que entenen que la moció no fa referència a aspectes de tarifació social que es van incloura al text a l'Ajuntament santcugatenc.

Més info: S'estudiaran nous barems de bonificació de l'IBI per a famílies nombroses

Concretament, el text del Partit Popular demana que s'elimini el topall de renda dels 50.000 euros per atorgar la bonificació i es tingui en compte el valor cadastral de l'immoble, el número de fills i si hi ha persones dependents a càrrec. Tot i això, sí que fa referència a introduir el criteri de la renda contemplat en la tarifació social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem