El Front Nacional prepara una llista per les eleccions municipals de Sant Cugat

La formació independentista, assenyalada per alguns sectors com a extrema dreta i xenòfoba, presentarà un candidat a l'alcaldia de Sant Cugat

El Front Nacional de Catalunya presentarà candidat a les eleccions municipals de Sant Cugat, que tindran lloc al maig de 2023. El partit, fundat el 2013 i assenyalat per diversos sectors com a xenòfob, té com a banderes la independència, la catalanitat i la seguretat. "Farem una llista sí o sí", ha assegurat Nacor Valenzuela, coordinador de la formació al Vallès Occidental, al TOT Sant Cugat. Així, una nova llista independentista es presentarà a les municipals, després de la creació d'Independents Sant Cugat.

Més info: Una nova llista 'Independents Sant Cugat' es presentarà a les eleccions municipals

Segon Valenzuela, ara engegaran el procés per decidir el cap de llista, ja que hi hauria diverses persones que s'han postulat, i serà la militància qui decideixi. El grup comptaria amb més d'una quinzena de santcugatencs. "Tenim bastanta gent implicada, alguns que venen de partits com Junts, ERC o PDeCAT", apunta el coordinador, que ho atribueix al "desencant de la gent" amb aquests partits.

"L'eix troncal és la catalanitat. Que tothom se senti català o, almenys, ho respecti"

"El primer objectiu que té el Front Nacional és la independència", assegura. A nivell municipal, per això, assenyala altres pilars: "Volem donar a la ciutadania la catalanitat i la seguretat que es mereix". Sobre les acusacions de partit d'extrema dreta, respon: "Ens considerem un partit de centre dreta, hi ha gent que ve d'ERC, de CUP i de Junts. Som l'única opció per tornar a la catalanitat". En el seu cas, va ser candidat independent de Junts a l'alcaldia de Badia el 2019.

"L'eix troncal és la catalanitat. Que tothom se senti català o, almenys, ho respecti", emfatitza Valenzuela. Tot i el discurs, nega les acusacions de xenofòb: "Ens és igual com es digui la persona. Volem que les persones que vinguin a Catalunya, s'integrin".

Entre els seus principis, aposten per la independència unilateral i la defensa de la identitat, entre altres: "En ple segle XXI, però, constatem que Catalunya, mancada de poder polític, no té capacitat real d’integració, i que el model de multiculturalitat actual posa en perill la continuïtat de la identitat catalana i el benestar general desitjable".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem