Gibert s'acomiada del Ple Municipal reivindicant els ajuntaments

Ara, Oriol Sánchez, número 8 a la llista de la CUP, ocuparà la nova acta de regidor, però el ja regidor Marco Simarro serà qui assumirà la tinença d'alcaldia

La fins ara segona tinenta d'alcaldia i tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Infància, Ciutadania i Salut, Núria Gibert (CUP), ja no és regidora de l'Ajuntament de Sant Cugat. Durant aquest ple municipal del mes de juny, Gibert ha renunciat a la seva acta de regidora, que ara ocuparà Oriol Sánchez, número 8 a la llista de la CUP, però el ja regidor Marco Simarro serà qui assumirà la tinença d'alcaldia. Gibert ha destacat diverses coses en el seu discurs de comiat, entre ells ha reivindicat el paper de la política local i dels ajuntaments, tot i tenir limitacions. "Els límits són molts però no ens han d'interessar o almenys no ens hem de centrar en ells. Cal buscar les escletxes i no perdre l'objectiu de vista: servitud als interessos de les majories socials. Els ajuntaments són la nostra trinxera inabandonable"

Gibert ha abandonat el ple posant èmfasi en la seva lluita per acabar amb les desigualtats i mirar pel bé col·lectiu. "No podrem erradicar la desigualtat ni haurem acabat amb la nostra feina, no es pot abandonar cap pas que ens porti per petit que sigui, és que demostri que una societat organitzada en valors comuns i no en dividends no és només necessària sinó més que possible". 

La ja exregidora ha destacat que va entrar al govern municipal en un moment difícil de pandèmia i també ha volgut agrair a l'alcaldessa; Mireia Ingla (ERC), i al primer tinent d'alcalde, Pere Soler (PSC), la feina comuna i l'entesa que hi ha hagut a dins del govern. "Gratitud a aquest equip de govern que va entrar amb el canvi a la retina i que s'hi ha deixat hores i feina i hores i que ha lidiat amb el mandat més estrany i difícil mai vist. En especial a la Mireia i el Pere on amb les nostres diferències i estranyeses hem sabut construir des del respecte a la diferència un espai estable de confiança i no subordinació".

Gibert també ha destacat la feina de Serveis Socials i ha explicat que ha augmentat els recursos en aquesta àrea. 

Núria Gibert s'acomiada del Ple. FOTO: Ajuntament

Núria Gibert s'acomiada del Ple. FOTO: Ajuntament

Paraules de comiat

Els companys de govern de Gibert, tant d'ERC com del PSC han tingut bones paraules per Gibert. "Hem après mot al teu costat. I ens ho has fet molt fàcil", ha explicat el portaveu socialista, Pere Soler. Unes paraules que ha subscrit el portaveu d'ERC, Francesc Duch. "Hem après molt els uns dels altres. Hem demostrat la nostra capacitat de diàleg". En aquest mateix sentit, s'ha manifestat l'alcadessa. "Hem d'agrair la tasca de cohesió" i ha destacat la "feinada" que ha fet a la regidora. El seu torn, el seu substitut, Marco Simarro, ara portaveu de la CUP. "Deixes una herència molt gran i treballar amb tu ha estat un aprenentatge increïble".

Pel que fa a l'oposició, Cristina Paraira, regidora de Junts, també ha lloat a la regidora. "La CUP ha tingut molta sort de tenir-te. L'Ajuntament ha guanyat amb el teu paper" i ha destacat la seva reivindicació de la política local. A l'altre costat ha quedat la intervenció del portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, que tot i lloar les formes de Gibert, ha carregat contra els regidors de l'equip de govern. "No heu escoltat cap proposta de cap regidor que no hagi estat dels vostres". Per la seva banda la regidora no adscrita ex de Ciutadans Múnia Fernández-Jordan ha valorat alguns temes que s'han tirat endavant des d'opinions diferents.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem