Gibert (CUP, a Ingla (ERC): "Quines diferències hi ha entre Esquerra i CiU?"

Els deu candidats a l'alcaldia fan una pregunta a un dels seus 'contrincants'

Què preguntaria Mercè Conesa (CiU) a Jordi Carreras (PP)? I Maria Rosa Comellas (Solidaritat) a Ignacio Garriga (VOX-Família i Vida)? El TOT Sant Cugat va demanar als deu alcaldables que fessin una pregunta per un dels seus rivals electorals. L'escenari on les van llançar va ser durant el debat electoral organitzat pel TOT el 29 d'abril.

Ignacio Garriga (VOX-Família i Vida) pregunta a Mercè Conesa (CiU):

Garriga: Com s'ho faran perquè les famílies de Sant Cugat es vegin recolzades per l'Ajuntament, cosa que creiem que no ha passat?

Conesa: Hem fet política de família i l'anem fent d'ençà que governem. Un 92% de la població està satisfeta de viure aquí, no ho haurem fet tan malament. Tenim bonificacions a famílies nombroses i apliquem la tarifació social a l'escola de música

Mercè Conesa (CiU) pregunta a Jordi Carreras (PP):

Conesa: Vostè diu que baixarà l'IBI si és alcalde. Com ho farà si el tipus d'IBI està pràcticament al mínim legal?

Carreras: No només no l'han baixat, sinó que l'han pujat cada any menys aquest, que és any electoral. El govern té marge per abaixar més impostos i fer bonificacions

Jordi Carreras (PP) pregunta a Pere Soler (PSC):

Carreras: Què pensa el PSC sobre el Pla de Millora Urbana de Can Cabassa?

Soler: Les coses s'han fet malament i honra a l'equip de govern tornar enrere. Nosaltres començaríem a treballar des de zero amb participació ciutadana

Pere Soler (PSC) pregunta a Roser Casamitjana (ICV-EUiA):

Soler: Quina és la proposta d'ICV de l'encaix de Valldoreix amb Sant Cugat? EMD, barri o independència?

Casamitjana: Jo no ho puc decidir això. En cas que es vulgui decidir, ha de ser la població de Valldoreix que voti en una consulta. Mentrestant, s'han de mantenir totes les competències de Valldoreix i el seu statu quo.

Roser Casamitjana (ICV-EUiA) pregunta a Núria Gibert (CUP-PC)?

Casamitjana: Dues mesures concretes que faria per evitar la fuga de joves de Sant Cugat.

Gibert: Més vivenda social, prioritàriament de lloguer, i altres mesures com cessions d'ús, masoveria urbana. Que pagar el lloguer no suposi un drama mensual.

Núria Gibert (CUP) pregunta a Mireia Ingla (ERC-MES)

Gibert: Quines diferències hi ha entre ERC i CiU?

Ingla: Hi ha moltes diferències: la manera de fer política amb participació ciutadana, cosa que no ha fet CiU, i un projecte al servei de les persones que més pateixen. Farem un ajuntament 100% compromés i valent amb la construcció de la república catalana i traurem la bandera espanyola.

Mireia Ingla (ERC-MES) pregunta a Aldo Ciprián C's):

Ingla: En el seu programa parla de reduir les subvencions a entitats. Què en pensa?

Ciprián: Del 2012 al 2014 s'ha incrementat de 18 a 26 milions les transferències corrents, on hi ha subvencions a entitats com Òmnium... Cadascú ha de pagar la seva festa. Els diners dels ciutadans és pel bé comú, no només per una part.

Aldo Ciprián (C's) pregunta a Jaume Massanés (UASC):

Ciprián: Què en pensa de la situació de Can Borrull?

Massanés: Ens hem de seure amb els veïns i arribar a un acord sense prepotències. Són allà des de fa 40 anys i s'hi han portat ells la llum, el clavegueram... L'únic que volen és veure els números i tancar-ho.

Jaume Massanés (UASC) pregunta a Maria Rosa Comellas (Solidaritat):

Massanés: Com es poden millorar les polítiques socials?

Comellas: El pressupost 2015 és curt: el pressupost ha augmentat un 11%, però en cohesió social només un 4%. Quedaran molt curtes les ajudes socials i el foment de l'ocupació.

Maria Rosa Comellas (Solidaritat) pregunta a Ignacio Garriga (VOX-Família i Vida):

Comellas: Quines polítiques de residus impulsaries?

Garriga: És un tema prioritari. Hem de ser respectuosos amb el medi ambient i hem de fer un esforç. Miraríem mesures per millorar recollida de brossa selectiva i potenciar l'educació en el reciclatge.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem