Gibert (CUP): "Vam fer un pacte de ciutat per objectius polítics i així treballem"

Núria Gibert, portaveu de la CUP i tinenta d'alcaldia, fa balanç del primer any de mandat a Sant Cugat

Després d'un any de govern quina és la seva valoració del primer any de mandat?

Ha estat un any marcat per la COVID-19 que ens ha truncat, com arreu del món, les expectatives per aquest tercer trimestre. No ha estat senzill, i gestionar una pandèmia ningú en té cap experiència, però hi hem posat tots els nostres esforços i tota la nostra intel·ligència per sortir-ne de la millor manera possible. A més, aquest any ha servit per apamar l'ajuntament, els serveis, i amidar els projectes que volem dur a terme. Estem molt esperançats amb moltes de les polítiques que hem iniciat; perspectiva de gènere i feminismes, municipalitzacions, tarifació social, una clau de volta a la participació. Hem fet molta feina amb pandèmia inclosa.

Quines polítiques creu que s'havien d'haver dut a terme?

Ara amb el pressupost aprovat comencem a caminar cap a polítiques que feien moltíssima falta, polítiques redistributives, perspectiva feminista, un pas segur contra l'emergència climàtica i l'aposta imprescindible pel parc d'habitatge públic i en defensa al dret a casa.

"Amb el pressupost aprovat comencem a caminar cap a polítiques que feien moltíssima falta"

Quines accions del govern veu com a positives? I quines no?

Totes les accions de govern obeeixen a objectius prefixats conjuntament, des de la promoció econòmica i la lluita contra la precarietat, passant per la feina per l'emergència climàtica, fins a les tasques per a fer transparent i eficient aquest ajuntament i situar els drets socials al mig de l'agenda. Ja vam dir en el seu moment que no compartim la política de sous i ni la dimensió del cartipàs i per això ens en vam desmarcar.

Com veu les relacions entre els diferents partits del govern?

Les relacions són la conseqüència lògica de la diversitat i pluralitat que tenim. Tenim les nostres diferències, aquesta és part de la gràcia. Coneixem en el que dissentim i en el que estem d'acord. I en el que estem d'acord, creiem que és el que interessa realment als santcugatencs, perquè és el que té potencial transformador per a la ciutat.

"Tenim les nostres diferències, aquesta és part de la gràcia"

Com veu la relació entre govern i oposició?

No ens agrada l'actitud que està tenint l'oposició. És una actitud que nosaltres no vam tenir mai. En comptes d'enfrontar políticament les posicions, debatre-les per a sumar per la ciutat. Estem veient una oposició molt nerviosa, especialment Junts, poc lleial i que funciona molt a cop de titular i més enmig de la pandèmia. Creiem que a la gent tampoc li agrada aquesta actitud oportunista.

Creu que la crisi del govern ha afectat l'acció de govern?

És difícil dir des d'aquí, l'àmbit municipal. És notori que hi ha una crisi oberta a la Generalitat, però en tot cas, defensem el principi de prudència pel que fa a fiscalitzar l'acció durant la pandèmia. Hagués pogut ser millor? Sabem que haguéssim fet coses diferents i sabem que hi ha elements estructurals, que sí que tenen a veure amb qui governa, que han generat més indefensió, com les retallades en Salut o Dependència.

La ideologia independentista pot afectar les relacions dels socis de govern en un futur?

Perquè no. Qualsevol element ideològic, si entra en contradicció irreconciliable en l'àmbit municipal, pot desencadenar canvis.
Som tres partits diferents, i jo no assumeixo l'ideari del PSC ni ERC com no em cal que assumeixin el nostre. Però vam fer un pacte de ciutat per objectius polítics i així treballem, no per adscripció ideològica. De moment estem convençudes que els objectius són necessaris i que tenim la capacitat per dur-los a terme.

"Qualsevol element ideològic, si entra en contradicció irreconciliable en l'àmbit municipal, pot desencadenar canvis"

Com ha afectat al consistori que hi hagi dos grups municipals menys?

Primer de tot en la durada dels plens. També és nou que tota l'oposició treballa des de la mirada de la dreta, i això impregna les formes de treballar i aportar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem