El Govern aprova el seu pla de mandat amb l'habitatge i l'emergència climàtica al centre

El Ple Municipal ha aprovat el PAM de l'equip de govern aquest dilluns, 27 de juliol

El Pla d'Actuació de Mandat (PAM) 2020-2023 s'ha aprovat aquest dilluns, 27 de juliol, durant el ple municipal. Aquest document desgrana tècnicament el pla del govern municipal i té 8 punts estratègics, entre ells l'emergència de l'habitatge i l'emergència climàtica. D'aquesta manera, s'han creat dos comissionats; el comissionat d'habitatge i el comissionat pel canvi climàtic. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha estat l'encarregada de defensar el PAM. "Necessitàvem un canvi al qual aquest govern dona resposta. Aquest PAM l'havíem de presentar just a l'inici de la pandèmia. Estem orgullosos de posar de base els valors de cada dia d'aquest govern amb aquest PAM", ha explicat. Ingla també ha valorat que per portar a terme el document hi ha hagut la contribució dels regidors del consistori, de l'equip tècnic de l'ajuntament i de la ciutadania a través dels consells de barri.

 

Els 8 objectius:

Captura de pantalla 2020 07 27 a les 17.16.58

 

 

Crítiques de l'oposició 

El nou PAM no s'ha escapat de les crítiques de l'oposició durant el ple municipals. La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha criticat el pacte de govern i ha dit que en el PAM es pot observar que el govern té "dificultat per fer un relat comú". A més, ha afegit que en el document no es "defineixen les línies estratègiques, no hi veiem canvis ni ambició. Veiem tres projectes diferents, un per cada partit". "Són massa diferents entre vostès per anar a l'una", ha etzibat Fortuny. L'exalcaldessa també s'ha preguntat que si el govern volia una canvi, "per què no ho capgiraven tot, en lloc de mantenir el que ja es feia?"

Davant de les crítiques la segona tinent d'alcaldia, Núria Gibert, ha retret a Fortuny la seva intervenció. "Celebro que no els hi agradi el PAM, és el més lògic. Hem vingut a plantejar qüestions de fons, hem vingut a trastocar polítiques que es feien de manera classista". Sobre que el govern estigui format per tres forces polítiques Gibert ha dit que era "evident". "Practiquem diàleg i arribem a acords. Som diversos partits, perquè arribem a acords que representen als nostres electors".

En el mateix sentit s'ha expressat el primer tinent d'alcalde, Pere Soler. "Som tres forces polítiques que ens vam posar d'acord per fer un govern i per moltes més coses, com per fer un pla de treball". Soler també ha dit que a l'Ajuntament mancaven recursos econòmics i humans per donar servei a a la ciutadania.

Per la seva banda, Aldo Ciprian ha criticat que el govern no hagi demanat el seu suport per aprovar el PAM.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem