El govern defensa la Zona de Baixes Emissions tot i la crítica a l'aplicació de l'oposició

Ciutadans de Sant Cugat, proposant de la moció, considera que la Zona de Baixes Emissions està vinculada amb la capacitat econòmica del ciutadà i limita el dret de la lliure circulació

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha mostrat contrari a retirar la Zona de Baixes Emissions del municipi, després de rebutjar una moció presentada per Ciutadans de Sant Cugat per suspendre-la temporalment, en el ple municipal del dimarts 19 d'abril. Així doncs, amb els 13 vots en contra dels regidors de l'equip de govern, i l'abstenció de Junts per Sant Cugat, la moció ha estat denegada.

Segons Aldo Ciprian, portaveu del grup proposant, la Zona de Baixes Emissions es veu condicionat "per la capacitat econòmica del ciutadà" i atempta "a la llibertat de circulació de les persones". D'altra banda, Ciprian ha posat èmfasis en buscar "mesures alternatives o menys restrictives".

Aldo Ciprián: "40 vehicles que són multats diàriament"

El portaveu de Ciutadans de Sant Cugat, a més, ha fet al·lusió a l'anul·lació de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: "La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat esdevé d'un model estandarditzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i ve a ser una còpia de l'ordenança de l'Ajuntament de Barcelona anul·lada pel TSJC, el qual proposa els mateixos errors i desencerts en la seva implementació".

Més info: La justícia anul·la la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

És per tot això, que Ciutadans de Sant Cugat ha demanat suspendre "temporalment la Zona de Baixes Emissions a l'espera que es pronunciïn els Tribunals de Justícia Europeus i de Catalunya sobre la seva correcta implementació a Barcelona". A més, amb l'objectiu de no afectar "els 40 vehicles que són multats diàriament", la formació política demanava "aplaçar els expedients sancionadors des de la data d'aprovació de la moció fins a la sentència del TSJC". Finalment, la formació taronja demanava "estudiar i implementar mesures alternatives que tinguin per objectiu reduir els nivells de contaminació de la ciutat mentre duri la suspensió".

Cristina Paraira: "Des de Junts per Sant Cugat estem a favor de la millora de la qualitat aire i sabem que la transició i els canvis d'hàbits no són fàcils"

La moció, d'aquesta manera, ha estat vista amb bons ulls per la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, la qual ha votat a favor: "A Barcelona es va suspendre per falta d'informes i per una restricció excessiva, ja que no es pot governar en contra dels drets dels ciutadans"

D'altra banda, la regidora de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha mostrat el seu desacord amb l'actual Zona de Baixes Emissions: "Des de Junts per Sant Cugat estem a favor de la millora de la qualitat aire i sabem que la transició i els canvis d'hàbits no són fàcils. Estem d'acord en el fons de la Zona de Baixes Emissions, però no en com s'ha implementat". Tot i això, la formació política ha decidit abstenir-se en la moció.

Alba Gordó: "El compromís de la qualitat d'aire del govern és absolut"

Finalment, Alba Gordó (ERC Sant Cugat), comissionada per l'Emergència Climàtica i regidora de Sostenibilitat de l'Ajuntament, ha assenyalat la intenció de l'Ajuntament de tirar endavant amb la Zona de Baixes Emissions: "El compromís de la qualitat d'aire del govern és absolut com també el benestar i la salut dels ciutadans de Sant Cugat. Per això, la necessitat d'implementar la Zona de Baixes Emissions".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem