El govern municipal desestima la moció sota el lema "Cap empresa tanqui"

La moció, presentada per Junts per Sant Cugat, ha comptat només amb el suport de Ciutadans de Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha presentat una moció en el Ple Municipal, el dilluns 15 de juny, amb la intenció de donar suport al comerç local, sota el lema de Cap empresa tanqui, després de l'impacte econòmic causat per la COVID-19.

Atès que l'aturada de l'activitat, imposada per la COVID-19, ha generat una situació en què els negocis de la ciutat s'han vist aturats o, severament disminuïts, els seus ingressos, el grup municipal ha volgut potenciar el comerç local. Unes 900 empreses no han tingut activitat durant els 3 mesos de confinament i s'han perdut més de 300 empreses al municipi, a més de tots aquells que han hagut de sol·licitar un ERTO.

Així ho explicava Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat: "És una situació de gravíssima afectació social i econòmica. És per això, que necessitem mantenir el nostre teixit econòmic per fer possible una recuperació ràpida i plena".

És per això, que la formació política ha volgut donar suport al comerç local, als autònoms i a les PIMES per evitar que l'impacte econòmic de l'actual crisi sanitària obligui aquests a suportar càrregues majors de les actualment suportades.

En aquesta línia, Junts per Sant Cugat pretenia que l'Ajuntament de Sant Cugat donés ajudes, no només complementàries a les de les altres administracions, sinó directes, amb la intenció que cap empresa de Sant Cugat es vegi abocada al tancament. A més, el grup municipal ha especificat que s'hauria de repartir, de manera sostenible, els costos d'aquesta crisi de manera que no siguin només els vulnerables i l'administració els que els suportin, sinó que hi participin els grups més benestants com bancs, subministradores o grans propietaris.

No obstant això, la moció ha estat rebutjada pels partits del govern municipal, tot i el suport dels 3 vots dels regidors de Ciutadans de Sant Cugat. Així ho expressava Elena Vila, tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: "És una moció que sap greu, perquè no compartim l'esperit. La moció insinua que com a ajuntament hem posat en marxa només mesures pal·liatives i no proactives. No obstant això, hem implementat 108 ajudes, més de 7 milions d'euros i 28 mesures de xoc".
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem