La no reobertura dels consultoris centra l'audiència pública del ple municipal

Un centenar de persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament protagonitzant una sonora protesta

La no reobertura dels consultoris de les Planes i la Floresta ha centrat l'audiència pública del ple municipal a Sant Cugat del Vallès aquest dilluns, 15 de juny. Un centenar de persones s'han aplegat a les portes del consistori per manifestar el seu malestar davant la decisió adoptada per la Conselleria de Salut de no reobrir aquests dos centres mèdics fins a finals de setembre.

Una protesta que també s'ha fet sentir a dins del ple durant la celebració de l'audiència pública. Una trentena de persones han seguit les intervencions de l'OAC, on s'ha habilitat l'espai per poder seguir la sessió mantenint les distàncies de seguretat, i dues intervencions han plantejat aquesta qüestió al consistori. Dues intervencions que han estat contestades per part dels concentrats amb crits contra la decisió, cartells, i cops als vidres de l'edifici.

L'OAC s'ha habilitat per poder participar de l'audiència pública i seguir el ple municipal. FOTO: C.Caballé

L'OAC s'ha habilitat per poder participar de l'audiència pública i seguir el ple municipal. FOTO: C.Caballé

Intervencions al ple

Jesús Àngel Prieto, en nom dels veïns, ha traslladat la preocupació dels veïns i veïnes davant el fet que s'hagi decidit no reobrir aquests dos centres sanitaris, demanant a l'Ajuntament alguna actuació al respecte, alhora que ha reivindicat la necessitat de dotar de més recursos la sanitat pública.

Una intervenció a la qual ha donat resposta la regidora de Salut Gemma Aristoy, explicant que en rebre la carta de la directora del CAP Valldoreix on es comunicava la decisió de no reobrir els consultoris d'arreu de Catalunya fins a dinals de setembre, des de l'Ajuntament es va contactar amb la Conselleria de Salut per manifestar la preocupació veïnal al respecte. Aquest mateix dilluns, afirma, es rebia la confirmació que així seria, que els centres mèdics estaran tancats fins a finals de setembre.

Una decisió, ha explicat Aristoy, que respon a la situació de baixa d'alguns dels sanitaris, a més de les vacances d'altres professionals per garantir el servei necessari els pròxims mesos, o l'atenció que han de donar part dels professionals a les qüestions que havien quedat aturades durant tot aquest temps per evitar el col·lapse dels especialistes.

"Estem al costat del veïnat, intentant gestionar la situació, amb els recursos que disposem", ha subratllat Aristoy, explicant les mesures que s'han adoptat des de l'Ajuntament de Sant Cugat, entre elles, la redirecció automàtica de les trucades als dos consultoris al Cap de Valldoreix, la proposta que els veïns de les Planes puguin ser atesos al CAP La Mina, on es pot arribar amb la línia del bus ja definida, o que s'està treballant per garantir l'accés dels veïns als centres sanitaris amb els busos existents, desviant la línia 3, per exemple, que pugui fer parada Can Cadena, entre altres. "Hem reaccionat amb la màxima rapidesa que hem pogut", ha remarcat.

Intervenció de Jornet a l'Audiència pública. FOTO: C.Caballé

Intervenció de Jornet a l'Audiència pública. FOTO: C.Caballé

Prieto ha agraït la ràpida resposta de l'Ajuntament, però ha reclamat una "defensa aferrissada de la salut pública", dient que "no ens agrada la resposta de sanitat" i reclamant més recursos.

En la mateixa línia ha anat la intervenció de Marià Jornet, en representació de la Plataforma en Defensa dels CAP de la Floresta i les Planes. Jornet ha preguntat al consistori si "pot l'ajuntament demanar una reunió amb la Conselleria per demanar la reobertura immediata" d'aquests centres, ja que, ha dit, "no ens valen les respostes donades fins ara", atenent que "la mesura afecta 6000 veïns i veïnes i volem que se senti la nostra veu".

La regidora ha tornat a exposar els arguments sobre la decisió, i les mesures adoptades per l'Ajuntament. Un cop finalitzades les intervencions, els veïns i veïnes han abandonat la sala de plens i s'han sumat a les persones concentrades a l'exterior, protagonitzant una sonora protesta reclamant ser escoltats.

Concentració prèvia a la celebració de l'audiència pública. FOTO: C.Caballé

Concentració prèvia a la celebració de l'audiència pública. FOTO: C.Caballé

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem