El Ragull Centre no serà una realitat aquest mandat

El govern de Sant Cugat treballa amb Ferrer per una nova proposta per aquest espai entre Sant Francesc i Can Magí

Ragull Centre no es materialitzarà durant aquest mandat. Així ho ha anunciat el govern de Sant Cugat, que no preveu que aquest projecte d'habitatge protegit situat al barri de Sant Francesc vegi la llum abans de 2027. El nou govern de Junts i Esquerra ja va explicar que reformularia el projecte elaborat pel tripartit i l'alcalde Josep Maria Vallès (Junts) va anticipar que es treballava en una proposta alternativa conjuntament amb Ferrer, propietari dels terrenys. Ara, el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Bernat Picornell (ERC), ha assegurat que no es preveu que el Ragull Centre sigui una realitat abans d'acabar el mandat el 2027.

Més info: El govern treballa per un "projecte alternatiu" del Ragull Centre amb Ferrer

"Estem parlant amb els propietaris, conjuntament amb els equips tècnics. No es pot fer una actuació individualitzada, s'ha de fer un pla que recondueixi la situació per fer-hi habitatge, però no actuacions aïllades. És una zona industrial i pot tenir una petita reconversió, però s'ha d'entendre de manera global. Si no, no té cap sentit", ha detallat el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós (Junts). El projecte original del tripartit preveia 118 habitatges (72  protegits) en dos blocs de màxim vuit plantes, combinats amb equipaments, espai comercial i aparcament.

Un nou projecte per Ragull Centre

Bernat Picornell ha avançat que les promocions que tenen previst enllestir aquest mandat no inclouen el Ragull Centre, tot i remarcar que això no vol dir que no hi vagin treballant. Així, el govern treballa ara amb els propietaris per l'elaboració d'un nou projecte, que està per definir i que també inclourà habitatge.

La proposta de l'anterior govern d'ERC, PSC i CUP del Ragull Centre va generar moltes queixes al veïnat. De fet, inicialment es preveien blocs d'onze plantes, que finalment es van reduir. Junts, llavors a l'oposició, es va comprometre a aturar el projecte, mentre que ERC el defensava. Ara comparteixen govern i el pacte entre tots dos feia una única referència: "Reestudiarem el projecte Ragull Centre". Justament això és el que estan fent ara. 

I Ca n'Ametller?

Un altre gran projecte de futur que va posar sobre la taula el govern tripartit va ser el nou barri de Ca n'Ametller, un sector de 60 hectàrees on es preveien aixecar uns 4.000 habitatges, la meitat de protecció oficial, a més d'activitat comercial, econòmica, sanitària o educativa. Un projecte que va per molt llarg i sobre el qual no s'acaba de posicionar el govern santcugatenc.

Més info: Sant Cugat comença a dibuixar el nou barri de Ca n'Ametller

"Estem treballant internament per resoldre les diferents problemàtiques", ha explicat Àngel Pedrós, fent referència al trasllat de grans empreses o el cobriment de les vies del tren. "En algun moment direm cap on va, però abans volem acabar d'enfocar-ho", ha resumit.

300 nous habitatges en quatre anys

El compromís que ha adquirit el govern de Junts i Esquerra és construir 300 nous pisos de lloguer assequible durant aquest mandat. La previsió inclou 9 promocions, que es detallaran els pròxims dies. "Que tothom que vulgui viure a Sant Cugat, pugui viure a Sant Cugat", ha sentenciat Picornell, que ha assegurat que es manté la voluntat d'arribar a un 10% d'habitatge assequible de cara el 2030.

El govern presentarà pròximament el pla d'habitatge per aquest mandat i es podran constatar les diferències amb el pla aprovat pel tripartit, que preveia construir uns 1.500 pisos pel 2030, 600 dels quals al nou barri de Ca n'Ametller. A més, de cara el 2027 se'n preveien uns 540, mentre que ara la xifra es rebaixa a 300. Una de les promocions que ja han anunciat que caurà és justament Ragull Centre, on se'n projectaven 72. Ara el nou govern santcugatenc haurà de definir quines promocions van endavant. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem