El Govern de Sant Cugat desestima el pla de xoc dels barris de muntanya d'En Comú Podem

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha lamentat que En Comú Podem no ha admès cap esmena i ha defensat el vot contrari perquè no considera que hi hagi hagut un greuge als barris

La proposta d'En Comú Podem de crear un pla de xoc per millorar la urbanització dels barris de muntanya de Sant Cugat no ha tingut el suport de la majoria del Ple de Sant Cugat. Han votat en contra l'equip de govern, Junts per Sant Cugat i ERC i a favor, tots els partits de l'oposició. Aquesta moció, a més a més, planteja la posada en marxa d'una brigada descentralitzada de manteniment urbà en aquests barris. El vot favorable ha defensat la dignificació dels barris de la ciutat i l'equip de Govern ha defensat el vot en contra perquè no considera que hi hagi un greuge.

Més info: En Comú Podem proposa un pla de xoc per millorar La Floresta i Les Planes

Per què el Govern de Sant Cugat desestima el pla d'En Comú Podem?

La portaveu de Junts per Sant Cugat i tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic, Cristina Paraira, s'ha mostrat sorpresa que hi hagi un sentiment de tristesa entre els partits de l'oposició de la situació dels barris que assenyala la moció d'En Comú Podem, La Floresta i Les Planes, principalment. I ha justificat l'estat d'aquests territoris perquè han tingut un "desenvolupament posterior amb una orografia complicada". Tot i això, ha afegit que està d’acord amb el fons, però que barreja coses. I ha assegurat que no és veritat que no s’hagi fet res des del 2013 i ha atribuït l'estat d'aquests barris que la moció anomena de muntanya que "potser és un tema més estructural de manteniment de la ciutat". 

Després de dir això ha lamentat no haver pogut fer cap esmena i ha explicat que, si hagués pogut fer-ne alguna, l'hauria fet sobre el tema de la brigada i ha comentat que Junts per Sant Cugat està treballant en la potenciació de la brigada perquè ho inclou en el seu programa electoral. "En aquests moments no s’està fent un greuge dels barris respecte del centre i creiem que hi ha problema de manteniment de la ciutat", ha afegit Paraira que també ha expressat que "no està d’acord que siguin barris no dignes perquè crec que els seus habitants viuen molt dignament".

Els suports de l'oposició a la moció

D'altra banda, Ramon Gutiérrez, portaveu d'En Comú Podem, ha defensat la moció perquè ha assegurat que a la ciutat es genera desigualtat i ha afegit que els ciutadans d'aquests territoris han de conviure amb "camins amb bonys", sense voreres i sense asfaltar. I ha qualificat aquesta situació de "deute històric" de l’Ajuntament amb aquests barris. I ha conclòs dient que encara que el govern de la ciutat voti en contra, seguiran treballant.

Ariadna Sierra, regidora de la CUP, s'ha referit també al "greuge històric" que han patit els ciutadans de La Floresta i Les Planes, però ha posat l'accent no tant en l'urbanisme, com en la manca de serveis. "La responsabilitat de l’Ajuntament va més enllà de la brigada de barri i cal dignificar-los amb serveis que atenguin la diversitat", ha afegit.

José Gallardo, regidor del PSC, ha defensat el vot favorable, però ha mostrat aspectes amb els quals estan en desacord per temes "tècnics". Ha defensat la brigada com un col·lectiu de l'Ajuntament que fa molt més que l’arranjament de voreres i ha apuntat a una reformulació de la brigada. Una reformulació que també ha dit que van intentar durant l'anterior mandat, però que no van poder fer perquè, segons ha manifestat, no és senzill.  També ha assegurat que aquests barris porten un dèficit de molts anys i ha demanat un "reforç d’inversió" en aquests territoris. També ha reconegut que estan en deute amb els veïns també des del mandat anterior.

Àlvaro Benejam, portaveu del PP, ha dit que està plenament d’acord amb la moció d’En Comú Podem perquè també consideren que és un "agreujament històric" i ha recordat que al primer consell de barri de Les Planes del mandat té les mateixes reivindicacions que fa quatre anys. "Sí que existeix agreujament històric i fa falta un pla de xoc. Hi ha moltes deficiències i creiem que s’han de prendre mesures urgentment", ha conclòs.

Jordi Guirado, regidor de VOX, també ha defensat la moció perquè "Les Planes i La Floresta sembla que estiguin deixats de la mà de Déu" i ha afegit que "hi ha santcugatencs de primera i de segona". I ha aprofitat per comentar que el seu partit no té "prejudicis ideològics" que boicotegen les propostes per acabar dient que "no ens importa que sigueu comunistes".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem