Urbanisme, cultura i educació centren l'audiència pública del Ple Municipal de març

El projecte de Can Cabassa i La Mirada continuen sent temes recurrents de preocupació ciutadana

L'audiència pública del Ple Municipal de març ha estat un espai de consulta ciutadana on han exposat temes relatius a l'educació, l'habitatge i la cultura.

Els veïns de Can Cabassa han tornat a l'audiència pública per fer ressò d'una situació amb la qual no estan d'acord, com és la proposta de creació d'habitatge assequible i una residència d'estudiants a la masia de Can Cabassa. Marlon Alfonso Rojas, portaveu dels veïns, ha demanat a l'Ajuntament quina és la situació del projecte i quina és la posició dels grups polítics respecte a aquest. També ha exposat que, encara avui dia, no saben quins són els beneficis per a ells: "Analitzeu els grans problemes: excessiu tràfic en hores puntes, contaminació auditiva i visual, inseguretat...".

Més info: La masia de Can Cabassa acollirà habitatge públic i una residència
El tinent d'alcalde de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha argumentat que no es tracta d'un "projecte improvisat", sinó que va sorgir arran d'una necessitat de la mateixa masia de buscar una solució urbanística per rehabilitar l'espai. Pel que fa als beneficis, ha al·legat que l'obertura d'una "zona verda de 4 mil m², la rehabilitació de la masia i la creació d'habitatge assequible" són alguns d'ells. També ha afegit que a causa de la "complexitat del terreny", la proporció d'habitatge serà petita per evitar un gran impacte.

Davant la demanda de conèixer el posicionament dels partits, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha mostrat el seu acord amb els veïns de Can Cabassa i ha demanat "més informació, més transparència i més col·laboració veïnal", també amb el projecte de Ca n'Ametller. El portaveu de Junts, Josep Maria Vallès, ha declarat que va demanar endarrerir el tràmit perquè "un projecte com aquest no toca aprovar-lo abans de les eleccions i s'hauria de deixar pel proper mandat".

La Mirada

Joan Casanova, membre de l'Assemblea pel clima, ha llegit un manifest, signant per 13 col·lectius ecologistes, on proposen alternatives a la construcció de l’Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres i expressen el seu desig d'obtenir un document obert a la ciutadania on quedin reflectides les conclusions extretes, buscant solucions urgents i "defugint la confrontació".

Més info: Els veïns de Volpelleres s'ofereixen com a mediadors per trobar una solució per La Mirada

Reivindicació cultural

La Cúpula del Tro ha intervingut amb la premissa que "la cultura i la música és de tothom". Per exposar el seu descontentament amb el "dèficit de cultura" del municipi, ha fet referència a l'ordenança de 2014 que regulava aspectes culturals, catalogant-la de "classista, ofensiva i ambigua". Amb tot això, ha exposat "un gir de guió amb una interpretació molt més restrictiva de l'ordenança que ha portat al fet que tot ho ha de cobrir qui vol fer actes al carrer".

La regidora de Cultura, Esther Madrona, ha aclarit que l'Ajuntament serà qui continuï finançant el cost dels limitadors: "Continuarem fent aquesta aportació municipal per garantir les activitats, els organitzadors no haureu d'assumir el cost dels limitadors".

Oci i educació a la Floresta

Des de la Comissió Educativa del Consell de Barri de la Floresta, Òscar Gené ha volgut sortir de dubtes sobre quin és l'estat de la creació d'espais joves, fruit dels pressupostos participatius. El regidor de barris, Oriol Sànchez, ha explicat que aquesta setmana ja es faran activitats puntuals, tanmateix, serà després de Setmana Santa quan es traslladin en totalitat les activitats.

També han posat de manifest la seva preocupació en referència a la incertesa sobre les obres relatives a l'Escola Floresta. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha confirmat "que ja està fet un calendari perquè es puguin dur a terme", tot i que anirà molt ajustat en el temps i, pel que fa als casals, encara ho han d'acabar de mirar. A la preocupació també s'ha sumat la mancança de places a l'Escola Bressol La Mimosa, ja que "s'ha ampliat l'oferta però no els recursos" i 20 famílies s'han quedat sense plaça.

Liquidacions pendents

Francisco Garcia, portaveu de la Plataforma d'afectats per les liquidacions pendets de 2020, ha exposat la situació en la qual es troben alguns dels empleats municipals que van passar a situació de jubilació i, avui dia, encara no han rebut la liquidació corresponent a les hores extra treballades i als dies festius no gaudits. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha agraït el testimoni i ha expressat "la necessitat de fer-ho efectiu".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem