Històrica riuada de santcugatencs en les Marxes per la Llibertat i a la manifestació

Fins a 10.000 santcugatencs i santcugatenques han sortit des de Sant Cugat per adherir-se a les Marxes per la Llibertat i participar en la manifestació de Barcelona

El 18 d'octubre del 2019 quedarà gravat al calendari d'efemèrides santcugatenques, i és que en el marc de la vaga general convocada per diferents sindicats sobiranistes i de les Marxes per la Llibertat, organitzades per Òmnium Cultural i l'ANC, el municipi ha viscut la mobilització més multitudinària de la seva història recent.

De fet, segons dades de la Policia Local de Sant Cugat, han estat 10.000 les persones que han enfilat camí cap a Barcelona, tot sumant-se a la columna de les Marxes per la Llibertat que baixava de Sant Quirze, des del Parc de la Pollancreda, a les 8 h del matí.

Consens en la sensació dels manifestants: "Dia històric"

Els santcugatencs i santcugatenques destil·laven emoció, amb sentiments que barrejaven la sorpresa i l'orgull: "Això és històric", comentaven en conèixer la dada del nombre de persones que han sortit des del Parc de la Pollancreda, facilitada per la Policia Local.

Riuada de santcugatencs en les Marxes per la Llibertat. FOTO: Ferran Mitjà

Riuada de santcugatencs en les Marxes per la Llibertat. FOTO: Ferran Mitjà

Diferents persones han compartit aquesta sensació, la capçalera mirava enrere i se sentia: "És increïble", referint-se a la riuada de gent que venia per darrere. Amb tot, els mobilitzats han caminat prop de 6 hores sense parar, des del Parc de la Pollancreda fins als Jardinets de Gràcia de Barcelona, on han arribat al voltant de les 14 h.

En les 6 hores que ha durat el recorregut, la columna no ha deixat de sumar gent que s'hi afegia des de les poblacions per on anava passant la mobilització (Sant Cugat - Cerdanyola - AP-7 - C-58 - Barcelona -entrant per Meridiana-).

La dona de Raül Romeva, Diana Riba, entre els santcugatencs

Entre els 10.000 santcugatencs i santcugatenques, la parella de Raül Romeva i eurodiputada, Diana Riba: "Avui és un dia molt emocionant, hem sortit des de Sant Cugat pensant que seríem centenars de persones, i n'érem milers", ha explicat amb sorpresa Riba, que ha afegit que "és un ambient molt festiu, molt massiu, i tens la sensació que estem tots al carrer per protestar per la injustícia d'aquesta sentència, amb la qual ens diuen que no ens podem ni manifestar, ni expressar".

Diana Riba en les Marxes per la Llibertat. Foto: Ferran Mitja.

Diana Riba en les Marxes per la Llibertat. Foto: Ferran Mitja..

A més, la parella del pres polític santcugatenc Raül Romeva ha volgut assenyalar que, a banda de reclamar la llibertat dels presos polítics, els manifestants "també han sortit per defensar els seus drets", argumentant que "la gent no només ho fa per solidaritat, sinó també per recuperar aquesta democràcia en la qual vol viure Catalunya".

Més info: Riba: "La sentència deixa clar que a l'Estat manifestar-se massivament és sedició"

La manifestació, punt culminant

Després d'arribar, molts santcugatencs i santcugatenques, i els vinguts d'arreu de Catalunya han fet una aturada per dinar i recuperar forces. I és que a les 17 h ha començat una manifestació en la qual, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, hi han participat un total de 525.000 persones.

Manifestació a Barcelona durant la Vaga General. FOTO: Ferran Mitjà

Manifestació a Barcelona durant la Vaga General. FOTO: Ferran Mitjà

Durant aproximadament una hora s'han escoltat consignes de "llibertat presos polítics", "independència" o "els carrers seran sempre nostres".

Les millors imatges de les Marxes per la Llibertat.

 DSC2816

 
Comentaris

Destaquem