ICV-EUiA creu que el pressupost del 2018 no "compleix les prioritats de la ciutat"

La formació municipal ha presentat al·legacions als pressupostos i les ordenances fiscals del 2018, basades en la "justícia social, la transparència i el bon govern i la sostenibilitat i el medi ambient"

ICV-EUiA considera que els pressupostos i ordenances fiscals per al 2018, aprovats inicialment en el ple municipal del mes d'octubre, "no compleixen les prioritats que per nosaltres hauria de tenir la nostra ciutat", tal com ha afirmat el portaveu del grup municipal, Ramon Gutíerrrez. 

En aquest cas, Gutíerrez es refereix al fet que des del punt de vista dels verds, els pressupostos per al pròxim exercici no contemplen la "lluita contra l'elit, la transparència i el bon govern i la prioritat en el medi ambient i en les polítiques de sostenibilitat". 

Per això mateix, en el passat ple municipal, ICV-EUiA es va abstenir, per tal de presentar les al·legacions pertinents. Unes al·legacions però, que tal com ha destacat la regidora dels verds Roser Casamitjana "per les característiques del Consistori, i l'aritmètica que en aquests moments tenim, nosaltres tenim poques esperances que aquestes al·legacions siguin preses en consideració i siguin incorporades". 

Tot i això la formació ha presentat les seves propostes basades en tres eixos principals: "la justícia social", referint-se a la tarifació social. En aquest cas des del grup consideren que la tarifació no ha de comportar una disminució en els ingressos municipals, sinó una distribució del cobrament segons les rendes familiars. És a dir, les famílies amb les rendes més baixes han de pagar menys i a la inversa. 

Un altre eix seria el de treballar en la transparència i el bon govern, és a dir, publicar el pressupost de manera detallada. I, un altre gran eix és el de les polítiques sostenibles i de medi ambient. Ramon Gutíerrez ha recordat que "la majoria de partides del 2017 pel que fa a medi ambient i sostenibilitat no es s'han esgotat i creiem que tenim un pla que està estancat i no té acompanyament pressupostari". 

D'altra banda, ICV-EUiA posa èmfasi en la necessitat d'augmentar la inversió en l'habitatge social, ja que "creiem que el pressupost no fa front a un problema que és greu", ha afegit Gutíerrez. A més, des de la formació proposen modificar algunes taxes. En aquest cas es refereixen a l'IBI, que proposen recuperar la idea de l'estudi de rendes, eliminar l'exempció d'IBI a l'església catòlica, ampliar el màxim legal l'IBI als centres comercials, entre d'altres. 

Una altra taxa en la qual proposen modificacions és en la de l'Impost de Construcció i Obres (ICIO), entre les que proposen diverses bonificacions, com el 80% per obres d'instal·lació d'infraestructures de càrrega de vehicles elèctrics. A més, en l'Impost de l'Activitat Econòmica (IAE) també proposen modificacions com bonificar la quota als subjectes passius que incrementin la mitjana de la plantilla de treballadors amb contracte indefinit, per tal de fomentar l'ocupació. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem