ICV-EUiA defensa els governs locals davant "l'amenaça del Partit Popular"

En Comú Podem veu els Pressupostos Generals de l'Estat com un "atac frontal al municipalisme"

El grup municipal d'ICV-EUiA ha defensat "l'autonomia dels governs municipals" davant "l'onada recentralitzadora del Partit Popular", que consideren una "amenaça". Els ecosocialistes presentaran una moció al ple perquè l'Ajuntament de Sant Cugat reivindiqui la seva "autonomia local" i l'exerceixi "contra qualsevol atac".

El diputat d'En Comú Podem al Congrés, Joan Mena, ha explicat des de Sant Cugat que els comptes generals, aprovats pel PP, Ciutadans i "el suport disfressat del PSOE"; "són un atac frontal al municipalisme". El motiu, ha assenyalat, és la Disposició Addicional 27, que "vulnera" les competències locals i va "en contra de la remunicipalització" de serveis públics.

El regidor Ramon Gutiérrez ha recordat que Sant Cugat està estudiant la possibilitat de remunicipalitzar el servei de l'aigua, en mans de Sorea fins al 2019, i que la nova Disposició "fa més difícil i més car" aquest procés: "Ataquen directament la capacitat per prendre aquesta decisió". El motiu és que dificulta l'absorció com a empleats públics dels treballadors de les empreses concessionàries de serveis.

En aquset sentit, la portaveu d'ICV-EUiA a Sant Cugat, Roser Casamitjana, ha explicat que el govern municipal els hi ha facilitat els informes i auditories de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que analitzen la gestió de l'aigua al municipi i la possibilitat de remunicipalitzar-la. Tot i això, els ecosocialistes han comentat que aquests informes "no serviran" i l'Ajuntament n'haurà d'encarregar uns altres.

Més enllà d'aquesta qüestió, Joan Mena ha parlat d'uns Pressupostos que "cronifiquen les retallades i són profundament antisocials". "Són especialment deslleials amb Catalunya i cronifiquen el deute de l'estat. Ataquen directament els interessos dels catalans i catalanes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem