ICV-EUiA proposa accions coordinades per combatre la pobresa energètica

La formació ecosocialista portarà al ple de Sant Cugat una moció per instar la Generalitat a què apliqui la Llei

ICV-EUiA proposa una acció conjunta per part de totes les administracions i agents socials per fer front a la pobresa energètica. D'aquesta manera, la formació portarà al pròxim Ple municipal una moció per demanar a la Generalitat que apliqui la Llei 24/2015 de pobresa energètica i que desplegui la Llei amb un reglament per tal que no hi hagi cap buit legal ni cap motiu de dubte sobre les competències de cada part.

La moció també demana a la Generalitat que garanteixi la concessió d'ajuts a fons perdut a les persones en situació de risc d'exclusió residencial o que s'apliquin descomptes molt notables en el preu dels consums mínims a aquestes persones.

En l'àmbit local, la moció demana a l'Ajuntament de Sant Cugat que exigeixi a les empreses subministradores que es coordinin amb els serveis socials de l'Ajuntament abans d'efectuar qualsevol tall per impagament.

D'altra banda, la moció preveu la formació i professionalització com a agents energètics a persones en situació laboral precària que siguin contractats per l'Ajuntament. Paral·lelament, s'elaboraria un protocol per tal que les llars de Sant Cugat amb persones amb situació de precarietat econòmica tinguin una visita d'un agent energètic que els ajudi a establir petites modificacions d'ús i consum per disminuir les necessitats energètiques de la seva llar i disminuir, així, l'import de la factura d'energia.

Finalment la moció també preveu una partida pressupostària per millorar l'eficiència energètica dels habitatges que ho requereixin.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem