Front comú de les administracions contra la pobresa energètica

L'objectiu és garantir el subministrament energètic a totes les famílies

Els Ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona, a més de la Diputació de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i Ecoserveis i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, han signat un manifest, la Declaració de Sabadell, demanant la implicació de les administracions en la lluita contra la pobresa energètica i reclamant a les companyies que garanteixin el subministrament.

El text s'ha donat a conèixer durant el 1r Congrés Català de Pobresa Energètica que s'està celebrant aquest dijous i divendres, 3 i 4 de novembre, a Sabadell. El document alerta de la "situació d'urgència" davant la pobresa energètica i reclama "una resposta sòlida i adequada".

El text, llegit per l'actriu Sílvia Munt, reclama entre altres punts que "la Generalitat continuï desplegant els procediments pendents en la matèria, incloent-hi mesures que agilitzin els protocols d'actuació, establint convenis amb les companyies subministradores d'aplicació en tot el territori i assignant els recursos econòmics necessaris que estableix la normativa". També demana que "les empreses subministradores es comprometin a garantir l'accés de subministraments bàsics de tota la població i es coresponsabilitzin en la lluita contra la pobresa energètica, d'acord amb el que estableix la Llei 24/2015".

La Generalitat dóna suport al manifest però també recorda que els convenis són uns elements que "jurídicament depenen de la voluntarietat de les parts", cosa que vol dir que les companyies no estan obligades a signar-los.

Volviendo a correr, me vuelvo a sentir atleta!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem