ICV-EUiA proposa que els pressupostos municipals incorporin la perspectiva de gènere

Juntament amb els cercles de Podem, la formació plantejarà la creació d'un Consell Sectorial participatiu per tractar la igualtat de gènere

ICV-EUiA, amb el suport dels cercles de Podem de Sant Cugat, proposarà al ple municipal que els pressupostos de l'Ajuntament de Sant Cugat es facin amb perspectiva de gènere a partir de l'exercici del 2018, seguint l'exemple de ciutats com Bilbao, Montevideo, Berlín o Bogotà.

D'aquesta manera, es proposa que s'elaborin i facin públiques totes les dades estadístiques de l'Ajuntament, enquestes i altres indicadors municipals desagregades per sexe, per tal de poder traçar amb major precisió la situació socioeconòmica d'ambdós sexes i oferir informació sobre l'impacte que poden tenir les polítiques públiques en les condicions de vida dels homes i les dones de Sant Cugat.

Igualment, plantegen que durant l'any 2017 es faci una avaluació de l'impacte de gènere dels pressupostos del 2016, és a dir, tenir en compte si les accions contemplades en el pressupost han influït de forma diferent a homes i dones i si han sigut efectives per la promoció de la igualtat de gènere.

La darrera proposta de la formació és constituir i convocar al llarg del 2017 un Consell Sectorial participatiu per tractar la igualtat de gènere. Un consell que comptarà amb la participació de la ciutadania, d'entitats feministes i de dones del municipi. Entre altres, el consell tractarà la diagnosi d'impacte de gènere en els pressupostos del 2016 i treballarà les mesures per corregir els impactes negatius del pressupost en funció del gènere.

Una proposta que els proposants justifiquen destacant que "el pressupost municipal és la principal eina a través de la qual el govern municipal materialitza els seus objectius i és una de les àrees fonamentals per abordar els temes de gènere perquè permet valorar, reconèixer i tractar a dones i homes amb equitat, en lloc d'adoptar un enfocament aparentment neutral però que en realitat discrimina a les dones".

"Consideren que un pressupost amb perspectiva de gènere aconsegueix introduir la perspectiva de gènere a totes les polítiques públiques i compleix amb l'objectiu de la transversalitat de les polítiques de gènere que s'havia marcat el II Pla d'Igualtat de gènere de Sant Cugat", remarquen en un comunicat.

Per tal d'aprofundir amb els avantatges i oportunitats que presenta l'elaboració d'uns pressupostos amb perspectiva de gènere, els partits proposants de la moció han convocat un acte aquest dijous, 9 de febrer, a les 20 hores a la Casa de Cultura per explicar aquesta proposta.

L'acte comptarà amb la presència de la senadora d'En Comú Podem, Maria Freixanet i l'experta en finances pel desenvolupament Iolanda Fresnillo.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem