La discriminació de la dona centra la inauguració del Women 360º Congress

La presidenta del Parlament, l'alcaldessa de Sant Cugat i la consellera de Treball han inaugurat aquest dijous el congrés

La situació de discriminació de la dona i el masclisme encara ben present a la societat han centrat la inauguració del 3r Women 360º Congress, que se celebra durant tot aquest dijous, dia 13 d'octubre, a Esade Sant Cugat. "Aconseguir la igualtat de gènere és un repte de tot el país. Hem avançat, però no som on voldríem", ha emfatitzat la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, durant el tret de sortida d'aquest congrés sobre la salut i el benestar de la dona empresària i directiva. Un centenar de persones, principalment dones, han assistit a la inauguració.

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Meritxell Bassa, també ha fet acte de presència a la jornada i ha lamentat que, durant la crisi econòmica dels últims anys, s'ha fet un pas enrere en la igualtat entre homes i dones: "La crisi ha aprofundit l'escletxa que ja hi havia". Bassa ha destacat algunes de les discriminacions existents, posant èmfasi en la qüestió de feina: "En l'entorn laboral queda molt per fer. Hi ha més atur entre dones i l'escletxa salaria és un la crònic".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha considerat que jornades com el Women Congress són "oportunitats per reflexionar" i perquè "les dones directives i empresàries vegin quin ha de ser el seu paper". I és que Conesa ha fet una crida a aquest col·lectiu perquè faci un pas endavant en la transformació necessària de la societat: "La societat us reclama". Per Conesa, s'està en el "camí adequat", tot i que "els reptes són espectaculars". "Cap de nosaltres podem llançar mai la tovallola per intentar fer una societat més justa", ha recalcat.

Per la seva banda, la directora de l'Observatori de Dona, Empresa i Economia ha posat de manifest les discriminacions que encara pateix la dona: "Per exemple, en el 70% de les empreses no hi ha cap dona a dalt, i en les institucions empresarials tampoc". Anna Mercadé ha fet una crida a les dones per fer un pas endavant i "ser atrevides i valentes" a l'hora d'assumir càrrecs de responsabilitat. "La societat ens necessita, el planeta acabarà petant si no", ha afegit. També ha destacat la importància de les referents: "A Sant Cugat ara hi ha nenes que volen ser alcaldesses, perquè veuen que una dona ho és".

"Com és possible tenir relegada i discriminada a la meitat de la població mundial", ha lamentat Cristina Gallach, secretària general adjunta per la Comunicació i Informació Pública de Nacions Unides. Amb tot, totes les dones que han inaugurat el curs han posat de manifest la necessitat d'una transformació possible de la societat i la mentalitat de les persones, que també ha de començar per canvis legals des de les administracions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem