ICV-EUiA votarà en contra del Pressupost Municipal si no hi ha canvis en l'IBI

La força política municipal ha assegurat que el seu vot serà contrari a aquesta proposa de Pressupost Municipal

ICV-EUiA votarà en contra del Pressupost Municipal si no hi ha canvis, sobretot pel que fa a l'impost de l'IBI. Ramon Gutiérrez, regidor del partit al consistori, han assenyalat en una roda de premsa, celebrada el dijous 20 de desembre, que la posició del grup en el vot del Pressupost serà contrària, al·legant que "un pressupost ha de complir les prioritats d'una ciutat, i aquest, per a nosaltres, no ho fa". A més, Gutiérrez ha explicat que ICV-EUiA valorava la possibilitat d'abstenir-se, però que no negociaran sobre paraules, sinó sobre fets: "Se'ns parla d'acords de futur i no negociarem sobre supòsits que no sabem si es compliran o no", ha explicat el regidor. "Preteníem una abstenció, però veient que no hi ha res a canvi no entrarem en aquest joc, perquè és un govern que no compleix", ha afegit.

En aquest sentit, per ICV-EUiA, el més important del Pressupost Municipal a modificar és l'àmbit d'ingressos: "Necessitem un IBI que tingui bonificació per les rendes més baixes i recaigui més en les rendes més altes", ha assenyalat Ramon Gutiérrez. A més, segons el partit, aquest Pressupost no segueix una línia tant social com voldria la força política: "L'equip de govern no compleix amb la tarifació social, les polítiques de gènere o en habitatge", ha dit Gutiérrez. "En les converses que hem tingut amb l'equip de govern sen's ha dit que no es negociaria àmbits que per nosaltres són prioritaris", ha afegit.

A més, el partit té la percepció que les negociacions estan tancades: "Quan l'alcaldessa ens acusa d'electoralisme, nosaltres responem que la incapacitat per aprovar aquests pressupostos respon a la seva incapacitat per a pactar". Tot i això, des d'ICV-EUiA no tanquen del tot la porta a la possibilitat d'asseure's a negociar, tot i que asseguren que no modificaran el seu posicionament a canvi de res: "Som capaços de fer propostes sempre que es compleixin, si no ha de ser així, no entrem en aquest joc", ha assenyalat Gutiérrez.

El Pressupost Municipal va sotmetre's a votació en el ple municipal del mes de desembre, però no es va aprovar.

Més info: El govern ajorna l'aprovació dels pressupostos per falta de suports

 

 
Comentaris

Destaquem