Illa sobre el pacte ERC, PSC i CUP: "Tenia dubtes seriosos, però ha funcionat bé"

El cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha visitat Sant Cugat en el marc de la presentació de l'alcaldable socialista, Pere Soler

El cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa (PSC), ha fet un balanç positivament del pacte municipal a l'Ajuntament de Sant Cugat entre ERC, PSC i CUP, ho ha fet en el marc de la presentació oficial de Pere Soler com alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat en les eleccions municipals del maig del 2023. Tot i això, Illa ha manifestat que va tenir "dubtes seriosos" del pacte quan es va formar, però que escoltant els seus companys socialistes a la ciutat sap que el "pacte ha funcionat". En aquest sentit, Illa també ha elogiat la política municipal i els pactes per arribar a acords de ciutat. "El pacte ha funcionat perquè s'ha pensat amb Sant Cugat", ha dit. Preguntat per aquest mitjà si el seu partit estaria obert a més pactes electorals a àmbit Municipals, el també primer secretari del PSC no ha descartat cap escenari, però això sí, ha dit que primer són els ciutadans que s'han de manifestar a les urnes.

Pressuposts de la Generalitat

En el marc de les negociacions pels pressupostos de la Generalitat, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat "l'obertura" del candidat d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, pel que fa al futur de l'aeroport del Prat. Però s'ha mostrat molt prudent i ha dit que li agradaria que això ho diguessin "portaveus autoritzats del Govern".  Preguntat per quan es reunirà amb el president Aragonès per intentar desencallar un acord de pressupostos, Illa no ho ha volgut respondre "per discreció" i ha avisat que "no hi ha cap llindar de temps". "Si la nostra oferta és acceptada pel Govern, seguirem treballant. I si no, Aragonès pot buscar suports d'altres formacions", ha afegit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem