Imagina en Comú Sant Cugat organitza un taller veïnal a la plaça d'en Coll

Es tracta de la primera de les reunions que la plataforma vol dur a terme als barris de Sant Cugat

La plataforma Imagina en Comú Sant Cugat ha convocat un taller participatiu amb els veïns del barri de Sant Francesc - Monestir. La reunió pública s'ha dut a terme la tarda d'aquest dijous 26 d'abril a la plaça del Coll, al costat del Xalet Negre, i ha servit per posar en comú les possibles millores que tindrien cabuda en el barri.

L'assemblea ciutadana ha servit com a introducció a una sèrie de xerrades a diferents barris i districtes de Sant Cugat. A més, el taller ha tingut com a objectiu específic "que a partir d'aquí hi hagi un grup de persones del barri que faci seguiment de les propostes" que surtin a les reunions, segons ha explicat Ramón Gutiérrez, d'ICV-EUiA, integrant de la plataforma que presentava, també, el seu manifest.

De fet, Imagina en Comú Sant Cugat s'articularà, segons el mateix Gutiérrez, com "un espai que aspirem que sigui més ampli que ICV-EUiA. Aquí ja hi ha gent de molts llocs més". Un col·lectiu que vol treballar "per un tipus de ciutat diferent" i que, de cara a les eleccions municipals de l'any 2019, "vol començar parlant d'idees i no de càrrecs".

Andreu Sierra, veí del barri i membre d'Imagina, ha destacat que des del col·lectiu han fet un anàlisi de tres eixos principals de "coses que creiem que s'han de canviar al barri": equipaments, mobilitat i medi ambient i habitatge. I si bé hi ha hagut temes que ha exposat com a importants, com que "hi ha molta feina a fer amb el Xalet Negre", un dels més rellevants ha sigut la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola.

Esteban, un dels veïns del barri, ha destacat que "la vianantització de l'avinguda portarà un increment de preus, problemes de mobilitat i problemes d'aparcament que no s'acabaran de resoldre". Altres veïns s'han preguntat si realment és necessari fer la modificació a l'avinguda, ja que "des que s'ha tallat el transit del carrer de la Creu passen moltíssims menys cotxes", tot i que alguns, indicaven que "el coll d'ampolla que fa el carrer de la Creu s'ha d'eliminar ja".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem