Incrementen els sous dels regidors de l'oposició de Sant Cugat

El Ple de Sant Cugat ha aprovat pujar les retribucions dels regidors de l'oposició, amb els vots en contra de l'oposició menys del PP

El Ple municipal ha aprovat, aquest dilluns 18 de març, apujar les retribucions dels regidors de l'oposició. Un acord que ja es va aprovar al ple de juliol, quan es va donar llum verda als sous dels regidors de l'equip de govern i tot el cartipàs municipal. Ara, en aquest ple de març, s'ha aprovat un increment del sou dels regidors de l'oposició que tenen dedicació exclusiva i de les dietes que cobren els que no la tenen. "S'ha considerat que s'havien d'actualitzar", ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas. Tot i això, tots els grups de l'oposició (PSC, CUP, VOX i ECP), menys el PP que ha votat a favor, han votat en contra d'aquesta mesura. 

Així, els regidors de l'oposició que tenen dedicació exclusiva passen a cobrar 43.000 € euros bruts, un 20,1% més des del 2020, quan percebien 35.788,76 € any (mirar el quadre). Les dietes augmenten un 5%, 

 

El debat de la pujada de sous

El debat de si s'han d'apujar els sous o no dels càrrecs electes ha tornat a sorgir al ple municipal. Per Carles Brugarolas és important que hi hagi bones retribucions. "Només es podrien dedicar a la política els rics", ha etzibat el tinent d'alcaldia. Brugarolas també ha aprofitat per retreure a l'oposició les crítiques per la pujada de sous que va tenir el govern al juliol i ha explicat que ha fet una comparació del cost del govern actual, amb el govern tripartit." Aquest govern (Junts i ERC) és més barat que l'anterior tripartit (ERC, PSC i CUP), en concret té un cost d'un 4,6% menys", ha explicat Brugaroals. 

Per la portaveu del PSC, Elena Vila, el sou que tenia l'anterior equip de govern eren "més que dignes" i ha criticat al PP que defensi la pujada de sous, però no la d'impostos. Així, el portaveu del PP li ha respost a Vila que el PSC i ella havien votat a favor d'apujar els sous dels senadors a Espanya. "No és al mateixa situació als municipis que a l'estat", ha dit Vila. 

Per la seva banda, la CUP ha respost que no estava d'acord en la justificació de la meritocràcia per apujar els salaris; i des d'En Comú Podem, Aina Balada ha preguntat al govern amb qui havia acordat apujar els sous de l'oposició, ja que amb el seu grup, no. 

VOX ha defensat que estan a favor d'eliminar estructura política i també ha votat en conta. 

Amb tot, l'alcalde ha preguntat a l'oposició si renunciarien a la pujada de sous.

Qui cobra què?

Pel que fa als regidors que perceben dedicació exclusiva de l'oposició són: pel PP és Alfredo Bergua, per la CUP és Marco Simarro, per Vox és Jordi Guirado i per ECP Ramon Gutiérrez. Per part del PSC cap dels regidors té dedicació exclusiva, però sí que cobren dietes de l'Ajuntament per assistència, també la regidora Elena Vila que és senadora i té el sou públic de l'estat. Els altres regidors de l'oposició també cobren dietes, els que tenen dedicació exclusiva o els regidors del govern no poden cobrar dietes per assistències. 

Més retribució pels grups municipals 

En aquest ple també s'ha aprovat més dotació econòmica als grups polítics que formen part del ple municipal. Així, cada grup municipal percebrà a l'any una quantia fixa de 9.922,50 €/any per a cada grup i una quantiat variable de 6.615 €/any per cada regidor que formi part del grup. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem