L'Ajuntament de Sant Cugat destina 46.000 euros per la cuina de La Mirada

L'Ajuntament de Sant Cugat incrementa l'aportació al Consorci de Normalització Lingüística en 28.000 euros

L'Ajuntament de Sant Cugat ha impulsat modificacions al pressupost municipal de 2024 per un valor al voltant dels 1,2 milions d'euros. "Fer el pressupost va ser molt díficil i ja vam avisar que hauríem d'introduir millores i canvis", ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, durant el ple municipal del 18 de març, fent referència a la dificultat per la situació econòmica del Consistori. Segons Brugarolas, els principals canvis són redistribucions dins de les mateixes àrees. Des de l'oposició, però, han alertat d'algunes retallades en l'àmbit cultural o de subvencions a entitats. 

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat tanca el 2023 amb un dèficit de 22,3 milions d'euros

Cuina per La Mirada

Una de les propostes destacades és que es destinen 46.000 euros per fer possible la cuina per La Mirada en un local pròxim. "Solucionem el tema de la cuina, que era una demanda de l'AFA i la direcció de l'escola", ha destacat l'alcalde, Josep Maria Vallès. Segons va assegurar la regidora d'Educació, Carme Ardid, en el ple municipal de gener, La Mirada comptarà amb cuina pròpia pel curs vinent.

Aquesta era una reivindicació de les famílies, que actualment han d'assumir un cost extra perquè el menjar dels infants és de càtering i és més car, perquè l'han de portar de fora l'escola. El govern municipal es va comprometre a buscar un local pròxim a La Mirada per fer-hi la cuina i ara hi invertirà 46.000 euros. 

Més info: La Mirada tindrà cuina pròpia el curs vinent, segons el govern  

Quines modificacions s'han efectuat?

Es treuen diners dels convenis de La Unió (es redueix de 30.000 a 27.000 euros), dels Diables (de 33.400 a 30.060 euros), de la Coordinadora d'Entremesos (de 20.000 a 18.180 euros) i de suport i dinamització d'entitats i es destinen 18.000 euros al Conveni de l'Associació d’amics de Pedra i Sang pel 20è aniversari Lectures a la fresca. Es queda a zero la subvenció a Arqueta de Poesia i es destinen els 15.000 euros previstos per llibres i obsequis institucionals. 

D'altra banda, es creen noves partides de subvencions a entitats: 8.000 euros pel 10è aniversari de StQ Black, 10.000 euros al 5è aniversari del Festival Lumínic de fotografia, 6.000 euros a la Fundació Cabanas-Cal Gerrer i 8.000 euros al Centro Popular Andaluz. També 9.000 euros als Geganters, que surten dels Castellers (passa de 24.000 a 21.500 euros) i de l'Ateneu (de 65.000 a 58.500 euros). En subvencions, es posen 30.000 euros a la Fundació privada Música Simfònica i de cambra. Es redueix la subvenció a l'Associació de Dones Empresàries i Directives del Vallès, que passa de 5.000 a 779 euros.

Més info: La Festa Major de Sant Cugat no tindrà la caseta del CPA

Aina Balada: "No avalarem cap retallada en cultura"

"No avalarem cap retallada en cultura i menys si és per dedicar 15.000 euros a Llibres i obsequis institucionals o 3.000 a protocol en detriment de subvencions a entitats o a la cultura popular", ha advertit la regidora Aina Balada (En Comú Podem), que també ha lamentat el "retard" en la informació facilitada pel govern: "Demanem que se'ns respecti. Portar al ple modificacions in extremis no és garantista amb els nostres drets democràtics". Elena Vila (PSC) també ha demanat més "transparència". 

300.000 euros més en manteniment de zones verdes

A més, s'incrementen les partides de manteniments en 498.000 euros, entre els que destaca el manteniment de parcs i jardins, que augmenta d'1,7 a 2 milions d'euros. Es treu de la partida de Regularització energètica enllumenat públic, que queda pràcticament a zero.

Finalment, s'incrementa l'aportació al Consorci de Normalització Lingüística en 28.000 euros i s'enfila fins als 88.000 euros. Es treu de la partida de suport i dinamització d'entitats. Un fet que han criticat des del Partit Popular i VOX. "No és ni tan sols una entitat de Sant Cugat. No ho entenc i va en detriment a les entitats de Sant Cugat, que són les que hem de finançar", ha argumentat Alvaro Benejam (PP), que ha considerat que el català ja està "molt cuidat". "Si s'ha de normalitzar una llengua a Sant Cugat és l'espanyol, que està discriminat a les escoles i a l'Ajuntament", ha replicat Marcos Rodríguez (VOX).

Unes crítiques que ha contestat Carles Brugarolas: "És un tema d'igualtat d'oportunitats i és molt important. Que una persona immigrada conegui les dues llengües oficials té molt a veure amb les seves oportunitats per treballar de cara el públic o a l'administració públic. No és un tema menor".
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem