La Mirada tindrà cuina pròpia el curs vinent, segons el govern

La regidora d'Educació, Carme Ardid, ha assegurat que s'està treballant activament per a trobar un local on fer la cuina de l'escola

El govern de Sant Cugat ha assegurat que La Mirada "tindrà cuina" pel curs 2024-25. Així ho va assegurar la regidora d'Educació, Carme Ardid, durant el ple municipal d'aquest 22 de gener. Les famílies de l'escola van assistir a la sessió plenària per reclamar una cuina pel centre educatiu per tal de garantir una alimentació de qualitat als infants i no haver de pagar de més. Des de la seva posada en marxa el 2016, La Mirada no ha disposat de cuina: primer el menjar arribava d'altres centres educatius i actualment és de càtering. 

Josep De La Puente, representant de l'AFA de l'escola La Mirada, ha volgut remarcar "el doble greuge" de la situació de La Mirada pel que fa a l'hora del migdia: "És l'única escola pública de Sant Cugat on els infants dinen a les aules on fan classe des de fa vuit anys i no tenen cuina pròpia, fet que fa que els infants no tinguin accés a àpats en les mateixes condicions que la resta d'infants". Durant altres anys, escoles i instituts de la ciutat, jamb l'equip que coordina les activitats del migdia s'organitzaven per fer arribar a La Mirada àpats cuinats del dia i calents. Davant el creixement de l'escola les cuines d'aquests centres es van veure desbordades i, actualment, els infants de La Mirada mengen de càtering.

En busca d'un local adient per la cuina de La Mirada

Josep De La Puente ha explicat que el passat setembre des del Govern els van dir que hi havia un local on es podria posar en marxa el projecte de la cuina, "però van obviar que això podia ser possible si algú es feia càrrec del traspàs, del condicionament i de les possibles despeses per obtenir els permisos requerits", tal com ha apuntat De La Puente. Així doncs, en el mes de novembre, les famílies van mostrar el seu descontententament quan se'ls va demanar pagar 80.000 euros per fer aquesta gestió, segons la seva versió ja que el govern no s'ha pronunciat si realment va fer aquesta petició a l'AFA. 

Més info: La Mirada assegura que l'Ajuntament vol fer pagar a les famílies el nou local de la cuina

No obstant això, abans del ple municipal, l'equip de La Mirada i el Govern han tingut una reunió. Segons Josep De La Fuente, "la reunió ha estat positiva" i han interpretat una acció d'assumir el cost de l'equipament per part de l'Ajuntament. Amb tot, el representant de l'AFA ha volgut preguntar públicament si el Govern assumirà el cost extraordinari de la gestió "com ara el lloguer, l'adequació, el traspàs i despeses similars d'aquesta cuina temporal de forma íntegra".

Carme Ardid, regidora d'Educació (Junts), ha emfatitzat que el Govern s'ha posat a treballar "des del primer dia per donar resposta a tots els problemes de La Mirada". Així, també ha volgut remarcar la seva aposta per "un nivell alimentari de qualitat i de proximitat" pels infants del centre. A la pregunta que ha formulat Josep De La Fuente ha dit que no hi ha una resposta definitiva, "perquè hi ha requisits legals que s'han de solucionar". Tot i això, assegura que actualment hi ha dues opcions de locals i que s'està treballant per a trobar el més adequat, deixant clar que en "el curs 2024-2025 La Mirada tindrà cuina".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem