Joana Barbany, nova directora general de Societat Digital de la Generalitat

És tinent d'alcalde Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert a l'Ajuntament de Sant Cugat

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha designat a Joana Barbany com a nova directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. Joana Barbany també és santcugatenca i forma part de l'equip de govern de PDeCAT a Sant Cugat des del 2011, assumint actualment la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert. És el tercer regidor santcugatenc que passa a assumir un nou càrrec àmbit nacional, després de Damià Calvet i Mercè Conesa.

D'aquesta manera, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha anunciat en roda de premsa els nous canvis al cartipàs amb la marxa de Barbany, tot i que no s'ha acabat de concretar com quedarà l'organigrama final. Fins a la renúncia de Mercè Conesa com a regidora, després del 28 de juny, Barbany continuarà sent tinent d'alcalde, un cop Conesa renunciï, entrarà Sílvia Solanelles com a regidora ( 13 a les llistes de CiU el 2015 i actual directora de la Fundació Sant Cugat Actiu), així Barbany es quedarà com a regidora amb una única cartera, Innovació,i no serà tinent d'alcalde. Aquest divendres 15 de juny, s'anunciarà quin serà el cartipàs definitiu, que anirà a ple el juliol, en concret el 16 de juliol, després del decret d'alcaldia. Fortuny sí que ha dit que només hi haurà 4 tinències d'alcaldia. 

Fortuny ha felicitat Barbany pel nou càrrec. "Serà un valor afegit en aquest govern. Ha treballat ferm i de valent en aquest ajuntament", ha dit. A més, ha mostrat la seva satisfacció perquè des del govern s'aposti pel talent santcugatenc. 

Per la seva banda, la ja nova directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, ha explicat quines seran algunes de les seves funcions com ara fer de Catalunya una societat digital. Així, en aquest sentit ha parlat que les Smart City seran un dels eixos a treballar i que també posarà el focus en l'educació dels infants, perquè s'eduquin de petits ja en l'era digital. A més, ha subratllat, la necessitat de què hi hagi més dones treballant en el món de les noves tecnologies.

Pel que fa al nomanament, el mateix Jordi Puigneró ho ha anunciat a través de les xarxes socials: "Avui he nomenat a Joana Barbany com a Directora General de Societat Digital. Una #donaTIC amb experiència i coneixement digital al servei de les polítiques del país". Aquest dimarts 12 de juny s'explicarà si Barbany manté l'acta de regidora a Sant Cugat i si s'ha de fer una redistribució de funcions.

Joana Barbany és regidora a l'Ajuntament de Sant Cugat des del 2011, quan va ser nomenada regidora de Comunicació, Informació i Atenció Ciudadana. És llicenciada en Periodisme per la UPF i diplomada en Empresarials per la UVIC. Té un màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals i Postgrau en Gestió del Coneixement per la UOC. La seva carrera professional s’ha centrat en la comunicació digital i la consultoria estratègica i d’organitzacions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem