Juanjo Cortés, l'historiador de Valldoreix que es converteix en president

Juanjo Cortés, gran coneixedor de la història de Valldoreix, està molt implicat a la vila des de jove

Juanjo Cortés ha estat proclamat president de l'EMD de Valldoreix aquest 17 de juny, després de ser el guanyador de les eleccions municipals. En la seva primera experiència política, aquest historiador valldoreixenc ocuparà la màxima representació de la vila després d'encapçalar Valldoreix Plurar, plataforma impulsada per ERC, PSC, CUP, En Comú, l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, Acció Cultural, Valldoreix Cultural i Plural i l'Associació de Veïns Ca n'Enric.

Més info: Juanjo Cortés, nou president de Valldoreix

Fins ara, Cortés era tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu de l'EMD. Gran expert en la història de Valldoreix, va ser l'impulsor de Museu de la Vila. Mai havia entrat en política fins que va decidir fer el pas per liderar Valldoreix Plurar i erigir-se com a alternativa d'esquerra.

La decisió de fer el salt a la política no va ser fàcil i explica els motius que el van portar a acceptar la proposta d'entitats i partits: "En un primer moment vaig dir que no, però veient una certa paràlisi institucional i veient la necessitat de reactivar la vida política, social, de tenir un full de ruta de cara al futur, de pensar en un Valldoreix del futur dels nostres fills, de les entitats".

Enamorat de la història

Es va llicenciar en Filosofia i Lletres i va fer el mestratge en Història Medieaval, des de ben jove ha estat implicat en la vida cultural i social de Valldoreix, col·laborant en la fundació del Museu i de l'associació Amics de Valldoreix. Actualment, és el president de Valldaurex, Centre d’Estudis de Valldoreix, i de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària.

És membre de l’Institut d’Estudis Medievals, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica de la UAB i membre corresponent del Centro de Estudios Genealógicos e Históricos de Rosario (Argentina).

Ha estat professor d’Història Medieval a la UAB, i també professor de l’ ESO, batxillerat i COU. Ha publicat el llibre Valldoreix, La voluntat d’un poble (2004). Va ser Pregoner de la Festa Major de Valldoreix l’any 2000 i Premi Vila de Valldoreix l’any 2009.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem