Juanjo Cortés, nou president de Valldoreix

Juanjo Cortés pren el relleu a Josep Puig, president els últims dotze anys

Juanjo Cortés ja és president de Valldoreix. Aquest dissabte 17 de juny s'ha constituït la nova Junta de Veïns de Valldoreix i s'ha proclamat Cortés com a president, prenent el relleu a Josep Puig. Així, la vila obre una nova etapa després de dotze anys de governs convergents i juntaires i els partits d'esquerra tornen a governar. Cortés era el candidat de Valldoreix Plural, la plataforma impulsada per ERC, PSC, CUP, En Comú i entitats valldoreixenques. Tot i això, no tindrà majoria i necessitarà arribar a acords.

Més info: Juanjo Cortés, l'historiador de Valldoreix que es converteix en president

La sessió també ha servit perquè els nous vocals de l'EMD de Valldoreix prenguessin possessió del càrrec: Susana Herrada, Bernat Gisbert i Lluïsa Muñoz (Junts), Ramon Segura (ERC), Carlos Aranguren (PP), Xavier Humet (CUP), Susanna Casta (PSC) i Pablo Baucells (VOX). D'aquesta manera, els grups que donen suport a Cortés sumen tres dels vuit vocals de la Junta de Veïns. Sumant al mateix Cortés, el nou govern tindrà 4 dels 9 representants.

Juanjo Cortés, nou president de la EMD de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet.

Juanjo Cortés: "Invitació al diàleg"

En el seu primer discurs com a president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés ha fet gala de la seva passió i coneixement de la història valldoreixenca, reivindicant figures com les dels alcaldes Ramon Escayola i Josep Maria Poll . "Sento l'alegria per convertir-me en president de la meva vila, del meu racó de món", ha proclamat.

Conscient de no disposar de majoria absoluta, ha estès la ma a la resta de partits i les entitats valldoreixenques amb una "invitació a caminar per la via del consens, el diàleg i la complicitat". A més, també ha recordat que arriba des de la societat civil i sense pertànyer a cap partit: "Em comprometo a posar Valldoreix per sobre dels interessos partidistes i el politiqueig. Seré el president de tots".

"Tindrem presents tots els grups municipals per arribar a consensos. Estenc la mà a tots per fer-ho possible", ha emfatitzat Cortés, que també s'ha dirigit a les entitats valldoreixenques: "Necessitem treballar plegats i fer poble. Volem estar al vostre costat". Finalment, també ha defensat la necessitat d'una bona relació amb l'Ajuntament de Sant Cugat basada en la lleialtat i la col·laboració.

De la centralitat al Baixador

Juanjo Cortés ha aprofitat el seu discurs per situar algunes de les prioritats que tindrà el nou govern, que estarà integrat per ell mateix i els vocals d'ERC, CUP i PSC. L'emergència climàtica, la prevenció dels incendis, la manca d'equipaments esportius i culturals, l'avinguda del Baixador, la Colònia Montserrat, la manca d'habitatge pels nostres joves o el projecte de centralitat són algunes de les qüestions que ha destacat. 

En aquest sentit, ha defensat que els integrants del govern tenen l'objectiu comú de treballar per Valldoreix més enllà de les diferències entre partits. "Em comprometo amb la bona gestió i voldria estar al davant d'una EMD que desperti emocions i sentiments. Treballarem per recuperar la il·lusió de la ciutadania", ha conclòs Juanjo Cortés.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem