Juanjo Cortés presenta el nou govern de Valldoreix amb ERC, PSC i CUP

El nou govern de Valldoreix, que no tindrà majoria, estarà integrat pel president i tres vicepresidents

El president de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha anunciat el nou govern de Valldoreix, que estarà integrat per quatre grups: Valldoreix Plural (la plataforma amb la qual es va presentar Cortés), ERC, CUP i PSC. Així, l’executiu estarà integrat pel president i per tres vicepresidents: Ramon Segura (ERC), Xavier Humet (CUP) i Susanna Casta (PSC). El govern sumarà 4 dels 9 vocals de la Junta de Veïns, per la qual cosa es veurà obligat a arribar a acords per tirar endavant els principals projectes. Valldoreix Ploural integreva republicans, socialistes, cupaires i també els comuns i entitats veïnals.

Més info: Juanjo Cortés, nou president de Valldoreix

De fet, aquesta és la premissa de Juanjo Cortés: “Diàleg, diàleg i més diàleg. I consens amb totes les forces”.Un diàleg en el que també inclou a VOX: "S'ha de parlar amb tothom, representen una part de la societat". El president ha anunciat que ja estan parlant amb la resta de grups per tirar endavant les primeres propostes. El primer pas serà acordar les assignacions econòmiques del nou govern i de l’oposició. Per la seva banda, Segura i Casta van destacar la importància d’un govern “molt coral” amb molta relació entre les diferents àrees. “Segur que sortirà bé”, ha assegurat Casta.

"Es va guanyar amb un programa i és el que es portarà a terme", ha afegit Segura, sobre la coordinació i la presa de decisions d'un govern amb quatre grups municipals. 

El nou govern

Així, el nou govern estarà integrat pel president i tres vicepresidents. Cortés tindrà dedicació exclusiva del 100%, mentre que la dels vicepresidents serà del 75%. Entre altres, Cortés ha volgut destacar que hi hagi una àrea d'habitatge, tot i que la competència és de l'Ajuntament de Sant Cugat: "L'habitatge és un dels nostres compromisos i és una voluntat política que hi sigui i que els joves no hagin de ser expulsats del municipi".

  • President, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural): Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Comunicació, Recrusos Humans, Relacions Institucionals i Patrimoni Històric.
  • Vicepresident 1r, Ramon Segura (ERC): Hisenda i economia, Obres i serveis urbans, Atenció a les persones, Educació i Esports.
  • Vicepresident 2n, Xavier Humet (CUP): Habitatge, Mobilitat, transports i viabilitat, Emergència climàtica i Medi ambient i Gestió de residus.
  • Vicepresidenta 3a, Susanna Casta (PSC): Cultura, Cicles de vida, Gènere, SAlut, Serveis Socials, Comerç, Participació ciutadana i Benestar animal.

Els primers reptes

Juanjo Cortés ha detallat que el primer que ha fet com a president de l'EMD de Valldoreix és afrontar la situació laboral a l'administració i els processos d'estabilització del personal: "Hi ha alguns dèficits que dificulten l'operativitat i algunes vacants". Altres reptes que s'han marcat per aquests primers dies és la situació de l'avinguda del Baixador i la participació ciutadana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem