Junts alerta sobre una possible deslocalització d'empreses arran del projecte Ragull

Junts presenta 6 al·legacions al projecte d'habitatge Ragull Centre

Junts per Sant Cugat ha tornat a reiterar la seva oposició al projecte de Ragull Centre. Ho ha fet en una roda de premsa per explicar les al·legacions que ha presentat. En total en són sis, entre elles al·lega que si el projecte segueix endavant pot provocar una deslocalització d'empreses del polígon de Can Magí i un efecte crida per aquestes perquè també demanin requalificar el seu sòl industrial a sòl per habitatge. "Qualsevol propietari industrial podria instar a la igualtat d'oportunitats i demanar operacions així. Posa en risc l'activitat industrial i l'ocupació que se'n deriva. Caldria promoure empreses de valor afegit", ha explicat el regidor Carles Brugarolas. En aquest sentit també s'ha expressat la portaveu del grup, Carmela Fortuny." Altres privats poden voler una requalificació així. Obrir la porta a una requalificació pot significar un augment de l'atur. Qui treballa a Can Magí hauria d'estar preocupat i ens consta que ho estan".

El regidor Joan Puigdomènec ha denunciat que aquesta operació urbanística no va d'ideologies". No es tractaria de fer una decisió ideològica de dretes i esquerres, aquí estem parlant de bon urbanisme o de mal urbanisme. Un bloc al mig de 25 hectàrees industrials és un model de 40 anys enrere".

En aquest sentit, Fortuny ha reiterat que la formació vol que s'aturi el projecte i que no hi donaran cap suport. "No és només l'alçada, són moltes més coses"

En paral·lel, la formació denuncia irregularitats administratives. "Els informes tècnic si jurídic són anteriors a la data d'entrada del registre del projecte: l'informe tècnic i jurídic daten del 25 de març del 2021 i el registre de la proposta de conveni data de 26 de març. Com es pot informar tècnicament i jurídicament un expedient abans que aquest existeixi formalment?", exposa. A més, diuen que l'informe no ha estat emès per un tècnic sinó per un càrrec de confiança i que no hi ha un informe econòmic que avali l'interès públic.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem