Junts critica el pressupost del govern perquè no s'adapta a la situació actual d'inflació

El grup municipal de Junts per Sant Cugat també denúncia un increment del 6% en el cost del govern

Junts per Sant Cugat ha criticat el pressupost municipal per aquest 2022 del tripartit, entre altres, perquè "no s'adapta a la situació actual d'inflació", tal com ha explicat el regidor de Junts Carles Brugarolas. "Hi ha una previsió d'inflació per sobre del 7%. El que és lògic és que el govern ho recollís". A més, ha criticat que no s'utilitzi un superàvit de 9 milions que té actualment l'Ajuntament de Sant Cugat, ja que actualment no està vigent la llei d'estabilitat pressupostària i alerta que en qualsevol moment es pot tornar a aplicar per la situació d'inflació. "Aquests milions es podrien dedicar a afrontar dèficits històrics de la ciutat". Amb aquesta conjuntura de crisi, Brugarolas ha advertit que poden tornar a passar casos com el de la Mirada i que una licitació quedés deserta. 

D'aquesta manera, Junts ha presentat fins a 40 al·legacions al pressupost que s'aprovarà el proper ple municipal del 19 d'abril. Des de la formació són conscients, però, que en període d'exposició del pressupost només es poden acceptar al·legacions formals, tot i que creuen que es podrien incorporar qüestions polítiques però que el govern "no n'ha volgut parlar". 

Entre altres, Junts ha criticat un augment del 6% en el cost del govern i ha apuntat a l'estructura d'aquest. "Els directors d'àmbit són càrrecs polítics i assessors dels partits, no professionals i això es nota", ha dit Carles Brugarolas. El regidor també ha assegurat que si no estiguessin al govern, ni ERC ni CUP donarien suport a aquest pressupost. 

Per la seva banda, la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha volgut denunciar que els pressupostos s'aprovaran al mes d'abril i no al desembre o al gener. "Són uns pressupostos que no estan adaptats a la realitat i a la capacitat d'aquest ajuntament per tirar endavant polítiques públiques. Quan un pressupost va tard les subvencions van tarda, els programes van tard, tot va tard". A més, Fortuny ha denunciat que la documentació els arriba tard. Ens envien la documentació a darrera hora amb molta dificultat. La informació no arriba tota. No podem fer la nostra feina bé com oposició".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem