Junts defensa les preguntes sobre immigració de l'Observatori: "És un tema d'actualitat"

ERC ha acusat el seu soci de govern de "vincular la immigració amb la preocupació, delinqüència i reincidència" en l'Observatori Sociològic

Jordi Puigneró (Junts per Sant Cugat), tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals i Bon Govern, ha defensat les preguntes sobre immigració en la nova onada de l'Observatori Sociològic i ha justificat que són les mateixes utilitzades en altres administracions, després de les crítiques del seu soci de govern, ERC, i la CUP. Amb això, el juntaire ha assenyalat que la immigració "és un tema d'actualitat" i ha negat utilitzar preguntes "tendencioses o partidistes" en el qüestionari. Aquestes són algunes de les preguntes:

  • Les persones immigrades que delinqueixen de manera reincident haurien de tornar al seu lloc d'origen?
  • Una elevada immigració pot tensionar determinats serveis públics de la ciutat?
  • Una elevada immigració pot posar en risc les tradicions i la llengua del nostre país?

Més info: ERC acusa de "gran deslleialtat" a Puigneró (Junts) pel cas de l'Observatori Sociològic

Més info: La CUP denuncia que Junts difongui "missatges xenòfobs" en l'Observatori Sociològic

Puigneró ha incidit que l'objectiu d'aquestes preguntes és conèixer l'opinió de Sant Cugat sobre la immigració: "És un tema d'actualitat, i igual que preocupa al govern de Catalunya i per això les ha inclòs en el seu darrer Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), nosaltres volem saber que pensa el santcugatenc". El tinent alcalde, a més, ha assenyalat que en anteriors Observatoris Sociològics ja hi havia hagut un bloc d'immigració (en referència als de l'any 2006 i 2009) i ha explicat que les preguntes s'han basat en altres qüestionaris d'administracions o institucions, com les utilitzades pel Centre d'Estudis d'Opinió, l'Institut Català Internacional per la Pau o Oxfam Intermón.

Finalment, el juntaire també ha mostrat sorpresa per les crítiques del seu soci de govern, ERC Sant Cugat: "No entenc per què se sorprèn, quan el govern de Catalunya fa les mateixes qüestions. No sabíem que fos un problema per ERC, si no ho haguéssim comentat. No obstant això, és fals que siguin preguntes partidistes, tendencioses o de caràcter xenòfob, sinó que tenen la voluntat de conèixer l'opinió pública i no pressuposa cap posició de l'Ajuntament".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem