Junts i Esquerra es reparteixen les presidències dels Consells de Barri

Els Consells de Barri de La Floresta, Les Planes i Mira-sol ja tenen presidents

Junts i Esquerra, que comparteixen el govern de Sant Cugat, s'han repartit les presidències dels Consells de Barri. Per ara, l'Ajuntament de Sant Cugat ja ha donat a conèixer els presidents dels Consells dels barris històrics: La Floresta (Francesc Duch, ERC), Les Planes (Núria Fernández, Junts) i Mira-sol (Albert Salarich, Junts). A diferència del mandat 2015-2019, quan CiU va cedir la presidència de dos consells a l'oposició, per ara tots se'ls queden membres del govern.

D'altra banda, el Consistori està treballant en una modificació dels límits territorials dels Consells de Barri del centre amb la voluntat de donar una "millor resposta a les necessitats i problemàtiques detectades durant els dos últims mandats". Per una banda, es crearà un Consell de Barri de Volpelleres, que també integrarà els barris de Sant Domènec Oest, La Guinardera, Roquetes, Can Sant Joan Sud, Can Sant Joan Nord, Galliners i Can Barata. Fins ara, Volpelleres formava part del Consell de Barri Centre Oest, conjuntament amb barris com Sant Francesc o Can Magí.

Més info: Volpelleres tindrà el seu propi Consell de Barri

"Pel seu fort creixement i la seva centralitat i identitat pròpies, té unes necessitats i problemàtiques molt diferenciades de la resta dels barris, residencials i urbanísticament consolidats", argumenta el govern municipal sobre la necessitat de crear un Consell per Volpelleres. 

Un macroconsell al centre

D'altra banda, l'Ajuntament aposta per crear un únic Consell de Barri per tot el centre, en lloc dels tres actuals. Així, serà un macroconsell que incorporarà el nucli antic, l’Eixample, Coll Favà, Sant Francesc, Monestir, Can Magí, Torreblanca, Can Bell, Sant Domenech Est, Parc Central, El Colomer, Can Trabal, Costa del Golf, Golf, Pla de la Pagesa, Can Majó, Arxiu i Can Gatxet.

Des del Consistori apunten que es planteja com un "consell singular" tenint en compte la seva dimensió i que s'apostarà per un "treball per projectes i en comissions especifiques (territorial, temàtiques o de projectes) segons les necessitats". Tot plegat ho estan treballant amb les entitats del barri.

Així, aquesta serà la nova distribució de consells de barri: La Floresta, Mira-sol, Les Planes, Centre i Volpelleres. Per ara s'han nomenat els presidents dels consells dels districtes perquè puguin començar pròximament. 

image019

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem