Junts vol un mecanisme per evitar que els càrrecs electes emetin 'informacions falses'

El grup municipal presentarà una moció per instar a la tinència d'alcaldia de Transparència a "protegir la veritat"

El grup municipal de Junts per Sant Cugat vol crear un òrgan que pugui dictaminar si una informacio emesa per un càrrec electe del consistori és certa o no, quan aquesta pot generar dubtes. D'aquesta manera, Junts presenta una moció per instar a la tinència d'alcaldia de transparència a vetllar per "protegir la veritat". La proposta també inclou mesures sancionadores pels electes que hagin "emès informacions falses". Aquesta iniciativa ha estat presentada pel grup municipal en roda de premsa aquest dilluns, 9 de desembre, i segons ha explicat el regidor Carles Brugarolas neix després d'algunes afirmacions que ha fet l'actual equip de govern en relació amb el tribut metropolità o a la investigació per part de la fiscalia de diversos contractes de l'antic ajuntament.

"S'està deteriorant el clima polític a la ciutat i en lloc d'estar parlant de model i construint, hem d'estar discutint sobre la veracitat de les informacions que s'emeten des de l'equip de govern. Hi ha un deteriorament en el to i les formes. Contínuament les referències de l'equip de govern fan referències a l'equip de govern anterior i hi ha hagut acusacions gravíssimes, no només en la qüestió del tribut. També fa referència a la qüestió del reconeixement de deute que està a la fiscalia que se n'ha fet un ús que no puc ni qualifica.", ha afirmat Brugarolas.

El regidor de Junts per Sant Cugat també ha afirmat que no existeix diàleg entre el seu grup i l'equip de govern. " No se'ns convoca per parlar de les qüestions rellevants."

Més mocions

En el proper ple del 16 de desembre, Junts per Sant Cugat presentarà dues mocions més. La primera en defensa del català, després de les últimes posicions del PSC en referència a la immersió lingüística. "Ens preocupa la deferèncai que es farà a la llengua catalana a la ponència del  PSC en el proper congrés d'aquest partit", ha explicat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny. "Hem estat mirant quines agrupacions locals havien presentat esmenes i no hem vist que el PSC de Sant Cugat les hagi presentat. El castellà no cal defensar-lo perquè ja té un estat que el defensa. Hem de tenir les mateixes condicions que el castellà i hem de defensar el sistema d'immersió lingüística que ha estat un èxit", ha destecat Fortuny.

En paral·lel, el grup municipals també presentarà un text per fomentar la internacionalitzacio de la marca Sant Cugat. D'aquesta manera, Junts proposa crear una oficina de polñitiques europees i relacions internacionals per informar a diferents agents de la ciutat sobre oportunitats de finançament. "Tenim una ciutat que reuneix uns índexs econòmics, d'esdeveniments... que presenta uns números que fan que sigui idònia per poder fomentar la internacionalització d'un amanera ja fundada. El sentit d'aquesta moció és que la feina que es fa des de l'Ajuntament arribi a tots aquells agents que vulguin internacionalitzar la marca Sant Cugat" ha dit el reigior Albert Salarich. 

(Més endavant, més informació) 

 
Comentaris

Destaquem