JuntsxSTC acusa el tripartit de "poca transparència i inacapacitat" amb el pressupost

"En matèria econòmica Sant Cugat està fent passos enrere de gegant", adverteix Junts per Sant Cugat sobre la gestió del govern d'ERC, PSC i CUP

Junts per Sant Cugat s'ha mostrat molt crític amb el pressupost presentat pel govern municipal d'ERC, PSC i CUP. "El pressupost arriba tard, malament i poc consultat. Hi ha precipitació, incapacitat i poca transparència", ha etzibat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny. Tot i que encara estan negociant amb el tripartit, han anunciat "una esmena a la totalitat" i un "no global" als comptes, que encara s'han d'aprovar definitivament.

Més info: El govern presenta el "pressupost més alt" de la història amb 153 milions d'euros

"Anem tard. Amb sort, tindrem pressupost al maig", ha emfatitzat Fortuny, que ha atribuït aquest retard a "una paràlisi profunda" del govern. "En plena crisi, encara és més greu", ha afegit la portaveu, que ha denunciat la "desorientació" i "falta de rumb" del tripartit.

En aquest sentit, ha lamentat que el pressupost "no incorpori partides" per fer front a la situació provocada per la Covid-19. "Trobem a faltar mesures que han anunciat a bombo i plateret, com el Pla d'Emergència Climàtica", ha insistit. D'altra banda, Fortuny ha criticat la reducció de bonificacions per algunes famílies nombroses: "No sabem quin problema té el tripartit amb les famílies nombroses".

El pressupost, un "paper mullat"

El regidor de Junts Carles Brugarolas, anterior regidor d'Economia de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha assegurat que el pressupost presentat pel govern és "paper mullat". El motiu, ha assegurat, és que moltes de les inversions projectades no es podran dur a terme en el que queda d'any. A més, ha criticat que es rebaixin partides econòmiques per despeses ordinàries que s'hauran d'executar sí o sí: "L'Ajuntament té un dèficit d'ordinari estructural i el pressupost no el quadren ni a trets. Redueixen despeses segures i compten que ja les finançaran amb el romanent. És una pràctica nefasta".

"És el pressupost menys transparent de la història", ha lamentat Brugarolas, fent referència al fet que no es detallin totes les inversions previstes. D'altra banda, Junts proposa destinar sis milions d'euros a plans de xoc per fer front a la crisi del coronavirus i ajudar al teixit social, productiu i entitats. També suprimir la taxa d'ocupació de la via pública i la de residus pels sectors més afectats.

Amb tot, Brugarolas ha assegurat que "en matèria econòmica Sant Cugat està fent passos enrere de gegant". "Deixaran una petjada profunda a la ciutat i estem molt preocupats", ha emfatitzat el regidor, que ha afegit: "Abans Sant Cugat proposava i liderava iniciatives a les que s'hi sumaven altres administracions. Ara, no hi és enlloc". Per tot plegat, adverteix de "conseqüències greus".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem