JuntsxSTC proposa la creació d'un certificat covid per reactivar l'activitat a Sant Cugat

El certificat verd constata si una persona ha estat vacunada contra a Covid-19, ha resultat negatiu en un test o si ha passat la malaltia

Junts per Sant Cugat ha proposat la creació d'un certificat verd local per facilitar una reobertura de l'activitat a la ciutat. El certificat verd és una iniciativa digital que s'està impulsant en diferents països i ciutats i que constata que una persona ha estat vacunada contra la Covid-19, ha rebut un resultat de la prova negatiu o ha passat la malaltia. L'objectiu és poder recuperar activitat social i econòmica amb més seguretat.

"La creació d'un certificat verd local faria que tota activitat social, educativa o comercial esdevingui més segura, aportant confiança i accelerant la recuperació", ha destacat el regidor de JuntsxSTC, Albert Salarich. La formació no ha especificat en quins esdeveniments o espais es podria impulsar, però aposten per estudiar una prova pilot, com s'està fent, per exemple, a Girona. En aquest sentit, ho considera una iniciativa interessant mentre no es completi la vacunació.

A més, Junts reclama que es doti de tests ràpids les farmàcies de Sant Cugat perquè puguin fer de centres certificadors de la població de Sant Cugat. A més, aposta per distribuir eines digitals per la lectura d'aquests certificats en comerços, empreses, instal·lacions públiques, culturals o esportives.

Acceleració a Can Canyameres

Junts per Sant Cugat portarà una altra moció al ple municipal de maig per reduir els terminis d'execució d'obres i obertura de la masia de Can Canyameras a Volpelleres. La previsió del govern municipal és que aquest equipament, reconvertit en centre cívic i cultural, obri portes al primer trimestre de 2025.

Més info: Els veïns de Volpelleres decidiran el futur de la masia de Can Canyameres

La regidora de Junts Cristina Paraira ha destacat la "bona feina" feta en la redacció del projecte amb la participació de la ciutadania. Tot i això, considera que el calendari podria ser més ràpid, tot i reconèixer que ha estat elaborat pels tècnics: "Era important, recollint els comentaris dels veïns, demanar al govern que revisi i estudiï aquests terminis amb la mirada de si es pot escurçar".

Fer alguna contractació externa, incrementar personal o avançar el pressupost amb modificacions són algunes de les propostes. "És la programació tècnica i potser al final és impossible escurçar el termini. Però per la nostra experiència pensem que potser es pot fer", ha afegit Paraira.

Treballadors en ERTO

Finalment, Junts vol que l'Ajuntament de Sant Cugat es posicioni en favor dels treballadors en ERTO i reclami al govern espanyol que desencalli totes les incidències i reclamacions de persones pendents de cobrar la prestació.

A més, vol reivindicar al Ministeri d'Hisenda que estableixi que les persones beneficiàries d'un ERTO no es vegin perjudicades en la declaració de la renda de 2020.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem