Un jutge obliga a retirar "de forma immediata" la pancarta de presos polítics

Ciutadans va portar als tribunals la presència de la pancarta i celebra que la justícia obligui a retirar-la

L'Ajuntament de Sant Cugat ha de retirar la pancarta de suport als presos polítics de la façana de "forma immediata". Així ho ha establert el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona en una interlocutòria que ha fet pública Ciutadans, partit que va denunciar la presència de la pancarta a la justícia.

En una primera sentència del novembre de 2020, el jutjge va establir que el Consistori havia de retirar la pancarta per "vulneració del principi de neutralitat". El govern municipal va presentar un recurs que haurà de dirimir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Però ara, s'ha emès una interlocutòria que obliga a executar la sentència encara que no sigui ferma.

Més info: Un jutge ordena a l'Ajuntament retirar la pancarta en suport als presos polítics

L'Ajuntament pot recórrer la interlocutòria, però fins que no es resolgui, s'ha d'executar la petició del jutge de retirar la pancarta. Tot i això, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha assegurat que no tenen constància d'aquesta resolució.

Satisfacció de Ciutadans

"Avui presentem la nostra victòria, la victòria de tots els que creiem en l'estat de dret. Una victòria davant d'aquesta pancarta, que no és altra cosa que un drap partidista i sectari que ha de desaparèixer ja", ha celebrat la regidora Munia Fernández-Jordán, que ha assegurat que la pancarta "simbolitza un fet gravíssim, la falta de respecte permanen a l'estat de dret a Catalunya".

"Els governs que fan això ens diuen cada dia que els seus drets valen més que els nostres", ha denunciat Fernández-Jordán sobre la col·locació de la pancarta. A més, la regidora ha assegurat que el recorregut ha estat "llarg i molt dur". "Persones com nosaltres ens veurem abocades a la mort civil quan deixem la política, perquè el separatisme s'ha fet l'amo de tot", ha assegurat.

Ciutadans ha carregat contra el PSC pel fet de permetre, dins del govern de Sant Cugat, mantenir la pancarta. "L'Estat està pràcticament desaparegut en molts llocs de Catalunya. Els infants estan a les seves mans, no poden estudiar en la seva llengua materna, l'espanyol. I, en la gran majoria de casos, estan adoctrinats", ha afirmat també la regidora.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem