Un jutge ordena a l'Ajuntament retirar la pancarta en suport als presos polítics

Ciutadans va denunciar la presència de la pancarta de 'Llibertat Presos Polítics' el 2018

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ordena l'Ajuntament de Sant Cugat a retirar "immediatament" la pancarta amb la inscripció 'Llibertat Presos Polítics' de la façana de l'Ajuntament. El grup municipal de Ciutadans ho va denunciar el 2018 perquè entenia que aquests elements "vulneren el principi de neutralitat" de l'administració.

El jutge entén que la pancarta i el llaç expressen el suport a una determinada ideologia política i retreu al Consistori que utilitzi l'edifici municipal per fer "reivindicacions partidistes". La sentència no és ferma i ara l'Ajuntament té quinze dies per recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

No és la primera vegada que instàncies judicials insten a la retirada de la pancarta. L'última vegada va ser durant la campanya electoral de les eleccions generals del 2019, quan la Junta Electoral va obligar a retirar la pancarta.

Més info: Torna a estar visible el missatge per la llibertat dels presos polítics a l'ajuntament

La pancarta pels presos polítics és a la façana de l'ajuntament a la tardor de 2017 i des de llavors s'ha girat diverses ocasions per ordre de la Junta Electoral. També ha rebut actes de vandalisme, com llançament de pintura o ous.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem