L'Ajuntament prendrà mesures per ajudar col·lectiu del sector de venda no sedentària

Tot i això, els regidors van emplaçar-se a torna a debatre sobre la temàtica ja que serà difícil complir amb els acords de la moció per una qüestió de terminis administratius

El treballadors i treballadores del sector de venda no sedentària comptaran amb el suport de l'Ajuntament. El consistori va aprovar una moció, presentada pel Partit Popular i Ciutadans en el Ple Municipal del mes de juliol, amb l'objectiu de millorar les condicions laborals dels treballadors del sector (paradistes del mercat, firaires, etc). De totes maneres, diferents regidors van avisar de la dificultat de fer efectius els acords de la moció per una qüestió de 'tempos' administratius i els regidors van emplaçar-se a parlar sobre la qüestió en una nova sessió plenaria.

"Els paradistes tenen necessitats que es poden resoldre des d'aquest Ajuntament. Per això no entenem els dubtes que genera a la resta de forces polítiques el fet de, per exemple, establir una Taula de Treball entre el col·lectiu de treballadors del sector i l'Ajuntament", va iniciar Aldo Ciprian, del grup de Cs, que comptava amb el suport del PP: "La venta sedentària genera un estalvi energètic i té un efecte positiu en les activitats agràries i els aspectes mediambientals. És una activitat que genera possibilitat d'emergència econòmica", va explicar el popular Álvaro Benejam.

Per la seva banda, la resta de forces polítiques estaven d'acord amb gran part del contingut de la moció, però veien complicat fer-la efectiva per una qüestió de tempos administratius. En aquest sentit apuntava Ferran Villaseñor, d'ERC-MES: "Considerem que la moció és interessant. Reconèixer la tasca dels treballadors del sector de la venda no sedentària és positiu. Coincidim en moltes coses, però veiem difícil que es compleixi per terminis", va exposar. La resta de forces polítiques del consistori apuntaven en la mateixa línia.

Amb tot, la moció es va aprovar amb els vots favorables del PP, Cs i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc i l'abstenció de la resta de forces polítiques del consistori. Els regidors van emplaçar-se a tractar la temàtica en un futur Ple Municipal.

En total, es van aprovar 6 mocions i se'n van retirar dues.

Més info: 6 mocions aprovades, 2 retirades i s'aprova el nou cartipàs al ple de juliol

Més informació
 
Comentaris

Destaquem