6 mocions aprovades, 2 retirades i s'aprova el nou cartipàs al ple de juliol

El ple ordinari del mes de juliol celebrat aquesta tarda, 16 de juliol, ha aprovat –amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el PP que hi ha votat en contra i el regidor no adscrit Xavier Cortés que s’ha abstingut- una moció per donar suport a la tramitació de la proposició de Llei presentada al Congrés dels Diputats per regular l’Eutanàsia.

L’acord considera que cal donat la possibilitat “que cada persona pugui prendre una decisió sobre la seva pròpia vida, de forma lliure i conscient, sense que això suposi un retret jurídic, i molt menys retret penal, quan la vida resulta incompatible amb la nostra pròpia concepció del que és una vida digna, bé per sofrir una malaltia greu i incurable o una discapacitat greu crònica, que suposin, en tots dos casos, un sofriment físic o psíquic intolerable per qui ho pateix”. La moció també mostra el suport a l’Associació pel Dret a morir dignament de Sant Cugat i altres col·lectius a favor d’una mort digna.

D’altra banda, el ple també ha aprovat –amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte Ciutadans, que s’ha abstingut- una moció per fomentar una transició ecològica de la jardineria. Per això s’acorda “naturalitzar els espais verds públics de la ciutat, substituint la gespa que encara resta per herba de prat, creant barreres vegetals i instal·lant espais d’interès per la biodiversitat”. També s’aposta per “impulsar un programa per promoure una xarxa de voluntariat a la ciutat per cuidar de l'espai públic. Fomentar que grups de veïns i veïnes, escoles, esplais, caus, llars d’avis, etc... puguin fer-se càrrec dels escocells tal i com ja passa en alguns carrers amb la jardineres”.

Finalment, el ple també ha aprovat 2 mocions més:

  • Moció per a la dignificació del treball de la llar i les cures i a favor de la ratificació del Conveni 189 de l’OIT. Ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte el PP, que s’ha abstingut
  • Moció de suport a les reivindicacions dels treballadors del sector de venda no sedentària. Ha comptat amb els vots a favor de Ciutadans, PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc; i l’abstenció de la resta de forces polítiques.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem