L'Ajuntament reposarà la pancarta i denunciarà els convocants de la manifestació

L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha demanat als regidors del PP i de Cs presents a la manifestació, que "facin una condemna expressa dels fets que van tenir lloc davant l'Ajuntament"

L'Ajuntament de Sant Cugat reposarà la pancarta que hi havia al balcó de l'Ajuntament en favor de la llibertat dels presos polítics arrencada durant la manifestació en favor de la unitat d'Espanya, que va tenir lloc aquest dilluns, 6 de novembre.

Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que, a més, ha assegurat que el Consistori denunciarà els convocants de la manifestació, VOX i Somatemps per tal que responguin als danys causats a la façana de l'Ajuntament. "Presentarem denúncia contra els organitzadors de la manifestació, perquè considerem que són instigadors d'uns fets violents. Volem condemnar doncs aquests fets i també els desperfectes causats a la casa consistorial. La nostra és una ciutat plural, de pau, molt lliure, on tothom es pot expressar, tothom. Per això, creiem que les actituds que es van produir ahir no són adminissibles, no les volem a la nostra ciutat i demanem a totes aquelles persones que les van produir, que algunes d'elles van venir de fora de Sant Cugat, que no són benvingudes a la nostra ciutat per produir aquests aldarulls".

Conesa ha defensat l'actuació de la Policia Local "que van respectar a aquelles famílies que volien expressar lliurement la seva posició, perquè hi havia menors, persones grans, i la Policia Local va respectar aquests col·lectius i va intentar contenir als col·lectius violents".

D'altra banda, pel que fa als regidors presents a la manifestació, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, i el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, Conesa ha demanat que "si es van manifestar de manera pacífica, no hi tinc res a dir. Però els demano que facin una condemna expressa dels fets que van tenir lloc davant l'Ajuntament, perquè aquesta alcaldessa condemna, sempre, els actes de violència contra les seves seus polítiques. De la mateixa manera que a mi no m'agrada l'atac a qualsevol seu de cap partit polític, demano que ells també entenguin que ahir es van produir uns fets que no eren en absolut els adequats".

Pel que fa als desperfectes ocasionats, l'Ajuntament els està quantificant. Aquests, majoritàriament són de neteja, ja que part dels manifestants van tirar ous i tomàquets sobre la façana, la qual, gran part està formada per vidre i una reixa de ferro, que possiblement calgui retirar perquè quedi bé. A més, des del Consistori ja han confirmat que s'està identificant a diversos assistents que són membres de grups de l'ultra dreta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem