L'Ajuntament requerirà judicialment Foment per resoldre els problemes sonors de l'AP7

L'objectiu és solucionar l'impacte acústic que provoca la via al seu pas per Sant Cugat als veïns de Mas Gener

L'Ajuntament de Sant Cugat requerirà judicialment el ministeri de Foment espanyol davant l'absència de resposta per resoldre els de l'impacte acústic de l'AP7 al seu pas per Sant Cugat. Concretament, la via afecta els veïns de Mas Gener, que fa anys que reclamen una solució.

La intenció de portar l'assumpte als tribunals el confirmava Carmela Fortuny, presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, durant la celebració d'aquest el dimecres, 26 d'octubre. La tinent d'alcalde va explicar als veïns que s'està elaborant un estudi sobre l'impacte acústic d'aquesta via que estarà enllestit al mes de gener.

"Un cop disposem d'aquest informe, i davant la manca de resposta del ministeri de Foment, el document servirà per fer un requeriment judicial a Foment; una denúncia per no actuar al respecte", afirmava. I és que, com Fortuny recordava, "no podem actuar en un terreny que no és nostre".

Una explicació que arribava davant el malestar expressat pels veïns que, un cop més, van assistir al Consell de Barri per demanar una solució. Diferents afectats pels problemes acústics van demanar solucions, instant l'Ajuntament a "tirar pel dret" i prendre mesures si Foment no respon.

Els vocals de les diferents formacions polítiques també es van posicionar al respecte. Entre altres opcions, Josep Maria Àngel (ICV) va concloure que "Foment no ho farà" proposant a l'Ajuntament que ho faci, amb el pressupost municipal. Per part de Ciutadans, Neus F. Valero recordava que la formació ha presentat una proposició no de llei al Congrés en relació a aquest tema, i Eva Lafuente (ERC-MES) proposava recuperar "una idea de fa anys de posar una barrera natural" per minimitzar l'impacte acústic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem