L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, dona el seu suport al grup Totmedia

"El dret a la informació, a la llibertat de premsa, no es pot qüestionar avui al segle XXI"

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha visitat les oficines del TOT Sant Cugat, seu del grup Totmedia, per mostrar el seu suport al grup després que dos agents de la Guàrdia Civil s'hi hagin presentat, aquest dilluns, 18 de setembre, per entregar un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que no es publiqui cap anunci de la campanya del referèndum del pròxim dia 1 d'octubre.

Conesa ha manifestat "donar tot el suport a El Món, a Totmedia, als editors que cada dia fan possible que la informació arribi a la ciutadania de manera professionalitzada". L'alcaldessa ha lamentat que "avui estem vivint una regressió de l'estat democràtic i de dret; una regressió en el que són els drets polítics de les persones, i el dret a la informació, a la llibertat de premsa, no es pot qüestionar avui al segle XXI".

És per aquest motiu que ha reiterat el "suport de l'alcaldia de Sant Cugat a tot el grup, Totmedia", i ha encoratjat l'equip a "continuar amb el bon criteri editorial en informar a la ciutadania i en explicar que està passant en aquest moment al nostre país".

En el mateix sentit, Conesa ha valorat el tuit fet pel Partit Popular de Sant Cugat, i pel seu president, Àlvaro Benejam, en què mostren el suport a l'actuació policial. Conesa ha lamentat "molt aquest posicionament", afegint que "no ens estranya. El PP de Sant Cugat està fent un seguidisme absolut de les decisions de govern de Mariano Rajoy, i haurien de plantejar-se que al segle XXI posar barreres a la llibertat de premsa, posar barreres a la llibertat d'informació, és molt gruixut".

En aquest sentit, ha valorat aquest fet com "fer-nos entrar en un estat de setge; és fer-nos entrar en una situació d'opressió de les llibertats individuals i col·lectives. Crec que la nostra societat avui és prou madura per dir no a aquesta actitud".

Més mostres de suport

A les xarxes socials, diferents usuaris han mostrat el seu suport al TOT Sant Cugat i el grup Totmedia. Alguns exemples:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem