La Guàrdia Civil es persona a Totmedia per fer un requeriment per 'El Món'

Alguns santcugatencs s'han manifestat a les portes del TOT amb cartells demanant el vot i han cantat el "Passi-ho, bé".

Dos agents de la Guàrdia Civil s'han presentat, aquest dilluns, 18 de setembre, a la seu de Totmedia, al carrer de Sant Antoni de Sant Cugat del Vallès. Els agents han reclamat la presència de Ramon Grau, president del grup de comunicació per entregar-li un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal de que no es publiqui cap anunci de la campanya del referèndum del pròxim dia 1 d’octubre. El document acaba textualment: “amb l’advertiment de que en cas de no fer-ho podran incórrer en responsabilitats penals”. El requeriment fa referència al diari nacional ElMón, del grup Totmedia i format per mitjans de comunicació com el TOT Sant Cugat, el TOT Cerdanyola, el TOT Rubí, MónTerrassa, BellaterraDiari o els mitjans temàtics Viampresa, Vadevi o CatalunyaM'agrada. Finalment, En absència de l'editor ha rebut la notificació Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa. 

Aquesta acció té com a precedent el fet que dos agents de paisà del cos de la Guàrdia Civil ja s'havien personat el passat divendres, cap a les 20 h, a la mateixa seu de Totmedia, demanant pel seu responsable. En aquell moment a la redacció només hi havia una comercial. Divendres aquesta mateixa notificació es va entregar a les seus de El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, el Nacional, Racó Català, Directe.cat i Llibertat.cat.

La interlocutòria emesa pel TSJC demana al cap de la unitat policial judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya que “amb la major brevetat” informi de quins mitjans havien inserit publicitat o propaganda del referèndum i els requeria a cessar-la, comunicant “les eventuals responsabilitats” en les quals poden incórrer si desatenen el requeriment.

Alguns santcugatencs s'han manifestat a les portes del TOT amb cartells demanant el vot i han cantat el "Passi-ho, bé".

El grup de comunicació de Sant Cugat ha rebut el suport de l'alcaldessa de la població, Mercé Conesa, a més del suport de diversos ciutadans. El grup també ha rebut el suport dels mitjans locals Cugat.cat i El Cugatenc. 

Totmedia continuarà on sempre

Santcugatencs s'han manifestat a la porta del TOT FOTO: Artur Ribera

Des de l’equip de Totmedia, qualifiquem l’acció judicial de molt greu i lamentem aquesta cacera de bruixes del govern espanyol, pròpia d’altres èpoques i que allunya l’Estat espanyol d’una democràcia en la qual la llibertat dels mitjans de comunicació de publicar i opinar sigui un dels drets inherents i la garantia d’un sistema legítim. Lamentem les accions que s’estan duent a terme contra persones, institucions, empreses i mitjans de comunicació públics i privats, així com la utilització dels estaments judicials i dels cossos de seguretat, a més de la intromissió i l'amenaça en l’exercici de la nostra feina. Els mitjans de Totmedia continuarem estant on sempre hem estat, al costat de la gent, informant i donant veu a la pluralitat d’aquest país.

L'alcadessa ha visitat la seu de Totmedia

Mercè Conesa amb Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa  FOTO: Artur Ribera

Mercè Conesa ha visitat la seu de Totmedia per donar suport als editors i treballadors del grup de comunicació. Conesa ha manifestat "donar tot el suport a El Món, a Totmedia, als editors que cada dia fan possible que la informació arribi a la ciutadania de manera professionalitzada". L'alcaldessa ha lamentat que "avui estem vivint unaregressió de l'estat democràtic i de dret; una regressió en el que són els drets polítics de les persones, i el dret a la informació, a la llibertat de premsa, no es pot qüestionar avui al segle XXI".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem