L'Audiència Nacional cita Josep Lluís Alay, qui acompanyava Puigdemont

Ha citat les quatre persones que viatjaven en el mateix cotxe que el president de la Generalitat quan el van detenir a Alemanya

L'historiador i professor de la Universitat de Barcelona (UB), el santcugatenc Josep Lluís Alay, ha estat citat aquest dijous, 10 de maig, pel jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea com a investigat per haver acompanyat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan aquest va ser detingut a Alemanya. Tant a Alay com als altres tres acompanyants de Puigdemont, se'ls imputa el delicte d'encobriment, per haver viatjat amb el líder de JxCat des de Finlàndia fins a Brussel·les.

Els citats són dos agents dels Mossos d'Esquadra, Carlos López i Xavier Goicoechea, el santcugatenc Josep Lluís Alay, i el seu amic personal, l'empresari Josep Maria Matamala. Tots estan citats el pròxim 29 de maig a les dependències del tribunal, a Madrid.

A finals de març, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir una investigació –a instàncies de la policia espanyola- per determinar si havien pogut incórrer en un delicte d'encobriment quan l'euroordre de detenció i entrega ja estava dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Els dos agents dels mossos i l'historiador ja van ser detinguts el passat 28 de març i van prestar declaració davant la policia espanyola a Barcelona, que els va deixar lliures. Ara, De Egea els ha citat com a investigats. El delicte d'encobriment pot estar penat amb fins a tres anys de presó.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem