L'esquerra santcugatenca es manifesta en suport a Grècia

Un centenar de persones han participat de la marxa al crit de "Troika, no"

Els partits polítics de l'esquerra santcugatenca han fet pinya i s'han manifestat plegats aquest dijous, 2 de juliol, en suport a Grècia i al govern de Tsipras. Un centenar de persones han respòs a la crida de CUP, Iniciativa, Esquerra, Podem i Procés Constituent; convocants de la manifestació, on hi havia també representants del PSC. La sobirania dels països front a les imposicions de la troika i la defensa de l'estat del benestar, principals reivindicacions.

Amb crits de "Troika, no!" i "aquí, com a Grècia, resistència!", els manifestants s'han trobat a les vuit de la tarda davant de l'Ajuntament per iniciar la marxa que els ha dut fins als Quatre Cantons. Els cops de cassola, xiulets, banderoles i un parell de banderes gregues han acompanyat als assistents durant el camí, on els càntics i reivindicacions no paraven de sonar.

D'aquesta manera, els manifestants han volgut donar el seu suport al govern de Tsipras davant de les exigències i pressions de la Unió Europea i el Banc Central Europeu. Amb tot, els assistents han anat recordant que els països del sud d'Europa han de fer pinya per tal de plantar cara a la Troika.

Suport santcugatenc

Núria Gibert, regidora de la CUP, ha explicat els motius de convocar la manifestació: "Demostrar la solidaritat amb el poble grec i la seva legitimitat per decidir el seu futur de manera sobirana més enllà de la Troika". A més, ha destacat que la crisi grega "pot semblar que queda lluny, però les conseqüències de la crisi econòmica que flagel·len a tot el sud d'Europa són una realitat".

Per la seva banda, la presidenta d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, ha mostrat el seu suport al referèndum convocat per Tsipras perquè donen suport a "qualsevol fórmula del dret a decidir". A més, s'ha solidaritzat amb "el poble grec, que està vivint uns moments molt complicats i dramàtics des de fa temps. La sobirania de cada país ha de decidir les mesures per millorar la qualitat de vida dels ciutadans".

"No creiem que sigui una qüestió llunyana. La situació del poble grec ve donada per les decisions d'Europa, que també ens afecten a nosaltres", ha assegurat Ramon Gutiérrez, regidor d'ICV, que ha alertat del risc: "Una situació límit com la de Grècia també es podria donar aquí, és només el començament i cap de turc de l'austeritat".

Per Dimitri Defranc, regidor de Procés Constituent, la al mirall de Grècia ens veurem reflectits d'aquí molt poc". Albert Portillo, del cercle Podem Sant Cugat, ha "Ens volem solidaritzar amb el poble grec i el referèndum. Com a demòcrates i europeistes defensem el no perquè entenem que les mesures de la Troika van contra el que va votar el poble grec i va contra la sobirania".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem