ICV vol construir ponts amb l'esquerra santcugatenca per influir al govern de CiU

Les formacions d'esquerra han rebut cinc mil vots més que a les eleccions municipals del 2011.

Les eleccions municipals a Sant Cugat han modificat el panorama polític i l'estructura del Ple Municipal. Entre altres, els partits d'esquerra han vist créixer la seva representació institucional, passant de sis a nou regidors gràcies al creixement de la CUP i d'ERC. De fet, la suma de vots de CUP, ERC, ICV i PSC ha augmentat en més de 5.000 respecte el 2011 i, per primera vegada en molt temps, aquestes formacions superen en vots a CiU (14.666 per 13.524).

En total, aquests quatre partits han rebut 14.466 vots en aquestes municipals del mes de maig, xifra que no assolien des del 2003. De fet, a les eleccions municipals del 2011, les formacions d'esquerra en el seu conjunt van tocar fons, tant en nombre de vots com en regidors.

Però els resultats de les eleccions d'aquest 2015 els han portat a tots ells a celebrar  la pèrdua de majoria absoluta de CiU que, de fet, era un dels objectius dels partits d'esquerra durant la campanya. Tot i això són conscients que els nacionalistes encara tenen majoria sòlida.

A més, consideren positiu l'augment de les esquerres al consistori, tot i que Pere Soler (PSC) no ho veu ben bé així: "Sempre és bo que s'incrementin però dubto si alguns són esquerra real o no. Si és més sobiranista que esquerra". Roser Casamitjana (ICV) creu que hi ha diversos punts en comú entre totes les formacions: "Durant tota la campanya hem posat el tema social i l'habitatge en un primer nivell. També hem posat les persones al centre de la política".

Consens d'esquerres

En aquest context, des d'Iniciativa consideren important arribar a acords amb aquestes formacions d'esquerres per tal d'influir en el govern municipal. "Jo crec que podem teixir ponts i presentar propostes conjuntes", assegura l'ecosocialista Roser Casamitjana, que explica que han mantingut converses amb PSC i CUP.

En aquest sentit, el socialista Pere Soler apunta que han parlat amb Iniciativa, partit amb el qual se senten més propers. "El 90% de les nostres propostes el darrer mandat, les vam consensuar amb ells", assegura, alhora que afirma que la seva voluntat és seguir treballant en aquesta línia.

Per la seva banda, Núria Gibert (CUP) també assegura que ICV és la formació amb qui se senten "una mica més propers". Per la seva banda, Mireia Ingla (ERC) no tanca la porta a res: "Hem de col·laborar plegats per fer les aportacions que millorin Sant Cugat. Estic segura que amb l'esquerra ens posarem d'acord en moltes coses, i també amb el govern".

Punts en comú

Sobre en quins aspectes podrien coincidir les formacions d'esquerres, Roser Casamitjana creu que tots han incidit especialment en aspectes socials i problemàtiques com l'accés a l'habitatge.

Gibert considera que seria possible coincidir en la defensa dels serveis públics i per evitar la duplicitat de càrrecs a l'Ajuntament. A més, la futura regidora de la CUP ha refermat el compromís de la formació en la remunicipalització de serveis i la distribució de la riquesa.

Vots dels partits d'esquerra a Sant Cugat | Create infographics

Més informació
 
Comentaris

Destaquem